Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Evlerimizde kullandığımız diğer elektronik aletler gibi tost makineleri de belirli aralıklarla temizlenmelidir. Bu aralıkları ne kadar sıklaştırırsanız, tost makinenizin temizliği sizin için o kadar kolaylaşır. Çünkü her kullanımda kirlenen tost makineleri üzerindeki kalıntılar, temizlenmeyip makine tekrar tekrar kullanıldığında, bu kalıntılardan kurtulmak giderek zorlaşacaktır.

Farklı markaların farklı modelleri mevcut olsa da tost makinesinin temizlik şekli genel olarak hepsinde aynı şekilde gerçekleştirilir.

Tost makinesi temizliği ile ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tost makineniz eğer çok kirli ise:
1. Yöntem: Tost makinenizin kullanma kılavuzuna bir göz atın. Eğer plakaları çıkıyorsa, kullanımdan sonra henüz tost makineniz soğumamışken, ancak elinizi yakmayacak kadar ılımışken, bu plakaları yerinden çıkarın. Üzerindeki kırıntıları ve varsa büyük parçaları çöpe boşalttıktan sonra plakayı sıcak suda bulaşık deterjanı ile yıkayın. Plakanın yapıldığı malzeme eğer teflon ise bulaşık teli kullanmayın, bulaşık süngerinizin yumuşak tarafı ile temizlik işlemini gerçekleştirin.

Plakalar, oldukça yağlı olabilir. Bu nedenle bulaşık deterjanı ile temizledikten sonra hala istediğiniz sonucu elde edemediyseniz, yağ çözücü spreylerden edinin. Kullanım talimatına uygun şekilde yağ çözücüyü plakaya sıkın ve bir süre bekledikten sonra duru ılık su ve sünger yardımıyla plakayı iyice durulayın.

2. Yöntem: Tost makinenizdeki kalıplaşmış kirlerden kurtulmak istiyorsunuz, ancak tost makinenizin plakaları sabit ise, makineyi bir süre ısıtın. Ardından fişi çekin ve ıslattığınız iki kat şeklindeki kağıt havluyu tost makinesinin içine yerleştirin ve bekleyin. Isı, bu peçetelerin suyunun bir kısmını buharlaştıracak, bu esnada kirler yumuşayacaktır. Ardından makinenin içini bu peçetelerle temizleyebilirsiniz. Daha derinlemesine bir temizlik için, maden suyu ile ıslattığınız pamuklu bir bezle tekrar silin ve daha sonra duru su ile nemlendirilmiş bir bezle silerek durulayın.

Tost makineniz çok kirli değil ise:
Eğer tost makineniz çok kirli değilse, su ile nemlendirilmiş kağıt havlu kullanarak temizlemek yeterli olacaktır.

Eğer tost makinenizi her kullandığınızda temizlik yapmak size zor geliyorsa, fırınlarda kullanılmak üzere satılan pişirme kağıtlarını sererek makinenizi kullanabilirsiniz. Böylece tüm kırıntı ve kalıntılar pişirme kağıdının içinde kalır.

Exit mobile version