Tasarruf Etme ve Para Biriktirme Yöntemleri

para biriktirme

Tasarruf ve para biriktirme; hep aklımızın bir köşesinde yer alan ama çoğunluk beceremediğimiz, başaramadığımız bir olgu. İlk adımı atmak, istikrarlı ve ısrarcı olmak çözümün başlangıcıdır. Basit planlar ve uygulamalarla kısa sürede bütçenizin çok daha uygun hale geldiğini, hatta para biriktirebildiğinizi göreceksiniz.

Eşyalarınızı Onarın

Alış veriş listenizi ihtiyaçlarınıza göre belirleyin, bu listenin dışına çıkmamaya özen gösterin. Kullanmayacağınız, yiyemeyeceğiniz ürünleri satın alarak paranızı israf etmeyin.
Eskiyen eşyalarınızı ve giysilerinizi atmak yerine elden geldiğince onarmaya, modifiye etmeye özen gösterin. Kullanmak istemediklerinizi ikinci el olarak satmayı deneyin.
Küçük çaplı onarımları elinizden geldiğince kendiniz yapmaya çalışın. En basitinden, düğmelerinizi dikebilir, patlayan ampullerinizi değiştirebilirsiniz.

Evinizin Keyfini Çıkarın

Dışarıda zaman geçirmekten ziyade arkadaşlarınızı, dostlarınızı evinizde misafir edin.
Eğer sigara ve alkol kullanıyorsanız bırakmayı deneyin, en azından azaltmaya çalışın. Hem vücudunuzun hem de cebinizin sağlığı açısından oldukça zararlı ve külfetli alışkanlıklardan uzak durun.
Etkili bir tasarruf için mutfakta tasarruf etmenin yollarını öğrenin. Bir öğünde tüketemediğiniz yemekleri dökmeyin, ertesi gün de yiyebilirsiniz.
Hazır gıdalar ve fast food alışkanlığınız varsa mümkün olduğunca vazgeçin, evde kendi ellerinizle yapacağınız yemekler hem çok daha sağlıklı hem de ucuz olacaktır.
Semt pazarına gidin, hem taze hem de oldukça ucuz sebze ve meyveyi buralardan temin edebilirsiniz.
Marketlerin uyguladığı kampanyaları takip edin, belirli dönemlerde uygulanan hatırı sayılır indirimleri kaçırmayın.
Her sebzenin, meyvenin mevsimi var, zamanında ucuza aldığınız mevsimlik yiyecekleri derin dondurucunuzda muhafaza edin, diğer mevsimlerde de böylelikle tüketebilirsiniz. Elinizden gelebiliyorsa konserveleri, turşuları kendiniz yapın, kurun.
Hediye satın almaktansa alacağınız hediyeleri kendiniz yapmayı deneyin. El ürünü olan her türlü nesne hediye edilen için unutulmayacak anıları da beraberinde taşır.

İndirimleri Takip Edin

Sezon sonu alış verişlerini ihmal etmeyin, sezon içinde yüksek olan fiyatların o dönemlerde ne denli düştüğünü göreceksiniz.
Alış verişlerinizde en ucuz olanı değil, en güvenilir olanı tercih edin. Ucuz eşyalar alırken kısa vadede cebinizden az para çıkacaktır ama orta ve uzun vadede çıkaracağı problemler dolayısıyla astarı yüzünden pahalıya gelecektir.

Gereksiz Harcamalarınızın Farkına Varın

Bir yerlere üye iseniz ve bu üyeliğinizden yeterince yararlanamıyorsanız üyeliğinizi iptal ederek aidat ödemekten kurtulun. Aynı şekilde eğer varsa gereksiz aboneliklerinizden vazgeçin.
Para harcamak beni rahatlatıyor, stresimi atıyorum saplantınız varsa vazgeçin, rahatlayabileceğiniz ve stresinizi atabileceğiniz çok sayıda hobi mevcut.

Toplu Taşımayı Tercih Edin

Eğer arabanız varsa bakımını ihmal etmeyin. En verimli yakıtı kullanın, hava filtresini değiştirin.
Çok gerekli değilse özel aracınızı kullanmayın, toplu taşım araçlarını tercih edin.
Mümkünse işinizle evinizi arasındaki mesafe olabildiğince kısa olsun, Bu hem zamanda hem de ulaşım giderinde size tasarruf sağlayacaktır.

Evinizde Tasarruf Yöntemleri

Bütün bu önlemler sonucunda para biriktirebilecek bir bütçeye sahip olduğunuzu da göreceksiniz..

Exit mobile version