Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

duvara tablo asma

Tablolar içeriği kadar nereye ve nasıl asıldığı da büyük önem taşımaktadır. Kişi evinin kendi iç dünyasını yansıtsın istediğinde genellikle tablo ve resimlerden faydalanır. Ancak şık bir tablonun da eğik ya da yanlış yere asılmış olması, tablonun tüm dikkat çekici özelliğinin kaybolmasına neden olacaktır. Bu sebeple tablo asmanın da bazı inceliklerinin olduğu bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir.

Tablo Asarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Büyük bir duvarı tek bir tablo için ayırmak pek çok kişi için sadeliği yansıtan bir davranış olsa da, birbiri ile yakın temada olan tabloların yakın konumda asılmasında hiçbir sakınca yoktur. Aksine duvarın daha uyumlu ve şık durmasını sağlar. Bu konuda farklı fikirleri olan kişiler, birbiri ile hiç alakası olmayan tablo ya da resimlere de yan yana yer verebilir.
Daha önce hiç tablo asmamış olan kişiler mutlaka yanlarında biri varken tablo takmaya çalışmalıdırlar. Tablonun asılacağı duvarda nasıl duracağına karar verirken dışardan bakan gözlerinde fikirlerini almak faydalı olacaktır.

Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

Tablo Asmanın Doğru Ölçüsü Nedir?

Boş bir duvarı süslemesi için tercih edilen tablolar, aynı zamanda kalabalık bir salon dekorasyonu içinde kanepe ya da masa üzerinde de yer bulmaktadır. Asılan tablonun doğru açıda asılabilmesi için bulunduğu eşya ile en az 10 cm, en fazla da 20 cm mesafe bulunması gerekir. Tablo ya da duvar resminin yakın bulunduğu eşya ile çok yakın kalması hoş durmayacağı gibi aşırı uzak asılmış olması da şık durmayacaktır. Bu sebeple tablo asarken ölçü detayına da mutlaka dikkat edilmelidir.

Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

Dikkat Çekici Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

Bir ortama girildiğinde dikkat çeken ilk unsurun duvardaki detayların olmasını isteyenlerin genel anlamda sade bir dekorasyon şeklini benimsemiş olması gerekir. Tablo ya da duvar resmini ilk etapta dikkat çeken bir dekorasyon parçası haline getirmek için benzer özellikteki parçalardan vazgeçmelisiniz. Duvarın sade süslenmesi kadar, tablonun bulunduğu odadaki mobilyalarında tek renkten seçmelisiniz.

Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

Büyük Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

Gösterişi seven ve dekorasyonda kullanan birçok kişi büyük tabloları tercih ediyor. Büyük tablo ya da resimler odanın daha derin ve dekoratif durmasını sağlarken, asarken bazı detaylara da dikkat etmek gerekiyor. Bu doğrultuda büyük tablo asılması düşünülen duvarın tablo büyüklüğünden daha geniş olmasına dikkat etmek gerekir. Duvar kadar büyük olan ve tüm duvarı kaplayan tablolar dekorasyonun kalabalık ve karanlık görünmesine neden olacaktır. En önemli nokta ise seçilen büyük tablo içeriğinin dekorasyondaki diğer renklerle renk konusunda uyum içinde olabilmesidir.

Tablo Ve Duvar Resimleri Nasıl Asılır?

Exit mobile version