Süet Çanta Nasıl Temizlenir?

Özellikle kadınların çok beğendiği ve sıkça kullandığı çanta modellerinden olan süet çanta, temizlenmesi en zor türlerden biri olarak bilinir. Her malzemenin kendine özgü bir temizlenme şekli olduğu gibi, süet çantaları da temizlemek için, dikkat edilmesi gereken noktalar, yapılması ve yapılmaması gereken uygulamalar vardır. Bunlara dikkat edilerek hareket edildiğinde, bez veya kumaş çantalar gibi, süet çantalar da, oldukça kolay temizlenebilir.

Süet; genellikle keçi, oğlak veya dana derisinden üretilen, yüzeyinde hata bulunan derilerin zımparalanmasıyla elde edilen bir deri çeşididir. Hatalı derinin yerini alan, bu dokusu son derece yumuşak kumaş türünün, eldiven, ceket, çanta, ayakkabı ve benzeri birçok üründe kullanımına rastlanır. Fakat süet olduğu görüldüğünde, çoğunlukla ürün çok beğenilse de temizliğinin nasıl olması gerektiği sorusu kafaya takılır, alıp almamakta kararsız kalınır.

Ayrıca süet, özellikle kış aylarında kullanılacaksa, ayakkabıya su değmesi, yağmurda ıslanması gibi durumlar, oldukça can sıkar. Küçük ve doğru hamlelerle, son derece kolay şekilde temizlenebilse de, süet ürünlerin yağmurlu havalar için ideal seçim olmadıkları doğrudur.

süet çanta nasıl temizlenir

Silgi İle Temizleme

Çantanızın üzerinde henüz oluşmuş ve bir damla halinde duran bir leke varsa öncelikle yapmanız gereken şey, bu damlayı kağıt havlu yardımı ile almaktır. Eğer süetin üzerindeki leke yağ lekesi ise bu işlemden sonra lekenin üzerine bir miktar tuz ya da karbonat dökmenizde fayda var. Her iki madde de süetin üzerindeki fazla yağın emilmesine yardımcı olacaktır.

Eğer çantanın üzerine yayılmış bir leke varsa, öncelikle kurumasını beklemeniz ya da kurumasını sağlamanız gerekir. Henüz ıslakken bu lekeye müdahale etmeniz, çantayı temizlemeyeceği gibi, var olan lekeyi çevreye yayacak ve hem büyütecek, hem de çantanın kötü görünmesine sebep olacaktır. Üzerindeki leke kuruduğunda, çantanızı silgi yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ama renkli silgiler iz bırakacağı için, renksiz ya da beyaz silgi tercih etmenizde yarar var.

Süet Fırçası ya da Diş Fırçası ile Temizleme

Temizlemek için daha işlevsel ve basit bir yöntem de, süet fırçası edinmektir. Bu tür çantalar için özel olarak üretilmiş olan fırçalar, zarar vermeden, daha kolay bir temizlik yapmanızı sağlayacaktır. Bu fırçaların bir tarafı sert, bir tarafı yumuşaktır. Önce yumuşak tarafını, sonra sert tarafını kullanarak temizleyebilirsiniz. Ama çantanın yırtılmasını ve yıpranmasını engellemek için, mümkün olduğunca yumuşak ve nazik hareketlerle fırçalamalısınız. Bunun yanı sıra, diş fırçası yardımı ile de çantanızı temizleyebilirsiniz.

süet çanta nasıl temizlenir

Kumaş Temizleyicisi İle Temizleme

Deri satan mağazalarda bulabileceğiniz, özel deri kumaş temizleyicilerinden alabilirsiniz. Kimyasal değil, doğal bir bileşim barındırdıkları için, çantanıza zarar vermeden, kullanılamayacak hale getirmeden, temizlemenize imkan sağlayacaktır. Tüm bunlarla uğraşacak zamanınız veya enerjiniz yoksa süet çanta kabul eden bir kuru temizlemeciye çantanızı götürebilirsiniz.

Süet Çanta Nasıl Temizlenir?

Süet Koruma Spreyi İle Temizleme

Bir ürünü kullanırken asıl dikkat edilmesi gereken, lekelenmeden veya herhangi bir arızadan ürünü korumaktır. Çantanızı daha güvenli bir şekilde korumak için, süet koruma spreyi kullanabilirsiniz. Bu ürünler, çok kolay kullanımlarının yanı sıra, oldukça etkili aletlerdir. Koruma spreyini belli bir uzaklıktan, çantanıza sıkın ve çantanızı kullanmadan önce, kurumasını bekleyin. Düzenli olarak bu spreyi kullanmanız durumunda, çantanızı sadece lekelenmeleri değil, çantanın eskimesini de engeller ve yeni, taze görüntüsünü korumanıza yardımcı olur.

Hassas bir kumaş olan süet, her güzel şey kadar narindir. Yapacağınız basit işlemlerle süet ayakkabı, çanta ve aksesuarlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Elde olmayan durumlar haricinde yağmurlu ve nemli havalarda süet kullanmamak başta gelen önerilerden olacaktır elbette. Parfüm, kolonya ya da saç spreyi gibi süete zarar verebilecek kimyasalları ürün üzerinde kullanmaktan kaçının.

Exit mobile version