Su Bayiliği Nasıl Alınır?

Damacana su bayiliği, düşük sermaye gerektirmesi ve yatırılan sermayeye göre iyi bir kazanç sağlaması nedeniyle pek çok kişi için yeni bir iş alanı haline gelmiştir. Son yılların en karlı işlerinden biri olarak anılmaya başlanan damacana su sektörü, talebin de artmasıyla hızla büyümekte ve her geçen gün yeni bayilikler açılmaktadır.
Her işte olduğu gibi su bayiliğinde de işin yapıldığı bölgenin kriterleri kazanç seviyesini önemli ölçüde etkilemektedir. Bu nedenle, su bayiliği almak için girişimde bulunmadan önce bayiliğin açılacağı bölgede ciddi bir saha araştırması yapılarak satış potansiyeli belirlenmelidir. Özellikle iş merkezleri, okul gibi toplu satış yapılabilecek yerlerin fazla olmasına dikkat edilmelidir.

Su Bayiliği Açmak İçin Neler Gereklidir?

Damacana su bayisi açmak için, ülke genelinde bayilikler yoluyla dağıtım yapan çok sayıdaki su markasından biri tercih edilebilir. Bu sayede yapılacak yatırım miktarı düşecek ve markanın hazır müşteri portföyünden ve tanıtım olanaklarından yararlanmak da mümkün olacaktır.

Hangi markadan bayilik alınmak istendiğine karar verirken, piyasada yer edinmiş markaların bayilik şartlarının araştırılması yararlı olacaktır. Bayilik için belirli bir miktarda ödeme talep eden markalar, ayrıca bayilik için kullanılacak iş yerine ilişkin bazı kriterler de belirlemekte ve bayilik talebinde bulunan kişilerden bu kriterlerin karşılanmasını istemektedirler.

Her ticari faaliyette olduğu gibi su bayiliği açmak için de şirket kurmak ve vergi mükellefi olarak zorunlulukları yerine getirmek gerekmektedir.

Su Bayiliği Açarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Su bayiliği açmak isteyen kişiler öncelikle bayiliğini alacakları markanın bayilik şartlarını iyi araştırmalı ve ona göre bağlantıya geçmelidirler.

Bayiliğin açılması düşünülen bölgede iyi bir saha araştırması yapılmalı; rekabetin yoğun olmadığı bölgeler tercih edilmelidir. Bu sayede pazarlama giderlerini düşürmek de mümkün olabilecektir.

Damacana su dağıtımı amacıyla kullanılacak aracın iş potansiyeline göre seçilmesi, lüks, fazla yakıt tüketen araçlardan kaçınılması işletme maliyetlerinin düşürülmesinde etkili olacağı gibi dağıtım hızını da arttıracaktır.

Bölgede bulunan içme suyu tüketimi yüksek yerlerin tespit edilmesi ve indirimli toplu satış anlaşmaları yapılarak dağıtım ağının genişletilmesi işin hızla büyümesinde etkili olacaktır.

Yeni müşterilere damacana su teslimatı yapılırken tekrar ulaşabilmelerini kolaylaştırmak üzere üzerinde iletişim bilgilerinin bulunduğu magnet, anahtarlık gibi küçük hediyeler bırakılarak müşteri sürekliliği sağlanmalıdır.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte kişiler ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşmak için işletmelerin web sitelerine bakmaktadırlar. Kurulacak bir internet sitesi, işletmeye ciddiyet ve prestij sağlayacağı gibi, yeni müşteriler kazanmak için de etkili bir yol olacaktır.

Farklı ürün tiplerinde olduğu gibi damacana su satışının da bir kısmı online satışa kaymıştır. Bu her geçen gün de artmaktadır. Bayi açarken bu gelişmeyi de göz önünde bulundurmanız da fayda var. Eğer su bayi açmayı düşündüğünüz çevre yoğun çalışan kesimin yaşadığı ya da genç nüfusun fazla olduğu bir bölgeyse online su dağıtım ağlarını araştırmalısınız. Hali hazırda mevcut su satış uygulamaları ya da yemeksepeti gibi uygulamaların, işletmenizin satış rakamlarını ve bilinirliğini arttırmasına büyük katkısı olacaktır.

Exit mobile version