Spor Salonunda Ne Giyilir?

Spor mağazalarında teşhir edilen ürünleri gördüğünüzde spor salonundayken nasıl giyinmeniz gerektiğini az çok kafanızda oturtursunuz. Nasıl ki spor yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar varsa spor kıyafetlerimiz konusunda da dikkat etmemiz gereken noktalar vardır.

Bu yazımızda spor salonunda çalışırken, özellikle de fitness gibi aktiviteler sırasında nasıl giyinmeniz gerektiğini anlatacağız.

Ayakkabı Şeçiminize Dikkat Edin

Spor yaparken en önemli parçanız ayakkabılarınızdır, ayağınıza küçük gelen, sizi sıkan ayakkabıları almamalısınız. Sevdiğiniz ve yapacağınız aktivitelere uygun ayakkabıları tercih etmelisiniz. Günümüzde birçok spor markası her alana uygun ayakkabı üretiyor, sizde buradan alanınıza uygun bir ayakkabı alabilirsiniz. Örneğin tenis ayakkabılarının tabanları düz kortlara uygundur, koşu için tercih edilmez.

Her yerin olduğu gibi spor salonunda adab-ı muaşeret kuralları vardır. Örneğin; dışarıda giydiğiniz ayakkabıyı spor salonunda giyemez, terlikle spor yapamazsınız. Spor salonunda giyeceğiniz ayakkabı dışarıda giydiklerinizden ayrı, altı temiz olmalıdır. Spordan sonra mutlaka evde havalandırılmalıdır. Burada çoraplarınıza da dikkat etmeniz gerekiyor çünkü spor yaparken ayaklarınızda terler. Dolayısıyla spor sırasında pamuklu hatta hava alabilen çoraplar spor yaparken geçirdiğiniz zamanın kalitesini artıracaktır. Sporunuz bittikten sonra da çoraplarınızı değiştirmelisiniz aksi takdirde mantar, çatlak ve ayak kokusuna davetiye çıkarmış olursunuz.

Üstüm Kalın Mı Olmalı İnce Mi?

Pek çok kişi terlemeyi hızlandırdığı için spor yaparken kalın giyinmekten yana olsa da doğrusu vücudumuzun hava almasını sağlayan ince kıyafetlerdir. Özellikle sıcak havalarda spor yaparken kalın kıyafetler nabzınızı etkileyebilir.
Kadınların iç çamaşırı olarak kullandıkları büstiyerlerin mutlaka terlemeye izin vermesi ve terinizi içerisinde hapsetmemesi gerekiyor. Askılı modeller genellikle kol kasları olan ve vücudunun üst kısmına güvenen kadın ve erkeklerin tercihi olsa da vücudunuza oturan kol kısmı dar olan t-shirtler kollarınızın formda gözükmesini sağlar.
Spor sırasında çok terleyeceğiniz için üstünüze bir eşofman üstü almanız kaslarınızın sıcak kalmasını sağlayacaktır.

Rahat Hareket Edebileceğiniz Bir Alt Şeçin

Spor yaparken dizlerinizi rahatça bükebilmeli, ayaklarınızı rahat hareket ettirebilmelisiniz. Tercih etmemeniz gereken kıyafetlerin başında dar kesimli ve modelli olanlar geliyor. Eğer tayt ile spor yapmayı tercih ediyorsanız spor markalarının ürettiği pamuklu ya da nano- teknolojik kumaşları tercih etmenizi öneririz. Burada da önemli olan hareket esnasında rahat olabilmenizdir.
Son dönemlerde spor salonlarında giyilen erkek taytları biraz cesur bir şeçim olsa da şort altına giyilen tayt size hem cool hem de rahat bir görünüm kazandırabilir. Tayt tercih etmeyenler ise bol ve uzun eşofman altlarını tercih edebilirler.

Aksesuarlar

Havlu, matara, eldiven gibi aksesuarlar tamamen sizin seçiminize kalmıştır. Gelişen teknoloji sayesinde artık sporda bile saatlerimizden ve kulaklıklarımızdan ayrılamıyoruz. Bu nedenle kıyafetinize ya da ayakkabınıza uygun bir saat ya da kulaklık seçerek şık olabilirsiniz.

Ancak küçük bir havlu almanızı öneririz. Spor yaparken terinizi silebilir veya terinizin geçebileceği aletlere havlunuzu sererek daha temiz ve kuru bir spor ortamı yaratabilirsiniz.
Eldiven ve bileklik ise daha çok bodybuilding ya da fitness gibi ağırlıklarla çalışılan antremanlarda barı kavrayan ellerin nasırlaşmasını ya da çatlamasını önlemek için kullanılır.

Spor yapmak bireysel olarak baş başa kaldığınız ve sadece kendinizle yarıştığınız bir zaman dilimidir, bu nedenle kendinizi neyin içinde mutlu ve rahat hissediyorsanız ve nasıl bir kıyafetin performansınızı arttıracağını düşünüyorsanız onu giymelisiniz.

Exit mobile version