Skype Nasıl Açılır?

En popüler sesli ve görüntülü konuşma, anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Skype açmak için arama motorundan Skype indirme işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Kurulumu kadar kullanımı da çok kolay olan Skype ile internete bağlı olduğunuz her an arkadaşlarınızla ücretsiz iletişime geçebilirsiniz. Uygulama ile anlık durumunuzu paylaşabilir, sohbet edebilir, resim veya dosya gönderebilir ve iş toplantıları düzenleyebilirsiniz.

Ancak tüm bu hizmetlerden yalnızca Skype üyesi olan ve Microsoft hesabı bulunan kişilerin yararlandığını hatırlatalım. Aşağıda yeni bir hesap oluşturma hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Skype Hesabı Açmak

Önce kayıt formundaki ad, soyad, e–mail adresi ve şifre bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Burada karşınıza çıkan ekranda doğru bilgiler vermeniz ve istenen tüm bilgileri sunmanız arkadaşlarınız tarafından daha kolay bulunabilmenizi sağlıyor. Ayrıca * ile işaretli olan tüm alanların zorunlu olarak doldurulması gerektiğini bilmelisiniz.

Ardından yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere 6-32 karakter arası bir kullanıcı adı oluşturmanız gerekiyor. Bu Skype adı ile sizi arayan kişilerin size ulaşmalarını sağlayabileceksiniz. Skype üzerinde bilgilendirme veya reklam gibi mailleri almak istiyorsanız ilgili kutucukları doldurun ve Kabul ediyorum – devam butonuna basarak kayıt işlemini tamamlayın. Bu işlem sonucunda bilgisayarınıza indirdiğiniz Skype hesabında kolaylıkla oturum açabilirsiniz.

Oturum açtığınızda kendinize bir de profil fotoğrafı seçmeniz gerekiyor.Bu fotoğrafı dilerseniz cihazınızın kamerasından o anda çekebilir dilerseniz var olan fotoğraf kütüphanenizden seçebilirsiniz. Daha sonra bu fotoğrafı Ana Sayfa > Skype > Kişisel Bilgiler > Resminizi Değiştirin kısmından değiştirebilirsiniz.

Skype kullanmaya başlarken öncelikle kişileri bulmanız gerekiyor. Uygulama üzerinde Kişiler’e gidin, kişi ekleme sekmesinden ya da doğrudan istediğiniz kişinin Skype adını yazarak arama yapabilir ardından ekleyebilirsiniz. Uygulamayı kullanmayan bir kişiyi eklemek istiyorsanız, bunun için o kişinin adını seçip davet et bağlantısına tıklamanız gerekmektedir.

Uygulamayı mobil cihazlarınıza da indirebilirsiniz. Kayıt olma ve kullanma aşaması aynıdır, cihaza göre değişiklik göstermez. Düzenli olarak geliştirilen uygulamanın güncel sürümlerini kullanarak yeni eklenen özellikleri de kullanabilirsiniz. Örneğin son sürümünde görüntülü grup çağrısı özelliği eklenmiştir. Uygulama bilgisayar ve mobil telefon haricinde tablet, akıllı saat, televizyon ve xbox cihazlarından da kullanılabilmektedir.

Skype ücretsiz bir uygulamadır. Ancak düşük ücretler karşılığında daha fazla özellik satın alabilirsiniz.

Exit mobile version