Site Reklamı Nasıl Yapılır?

Kişisel bir amaçla oluşturulmuş bir internet sitesinin ya da ticari işler için açılmış olan bir web sitenin devamlılığını sağlamak için site reklamı hazırlamak çok önemlidir. Söz konusu reklamlar hem tüketiciyi siteye çekerek sitenin devamlılığını sağlar, hem de farklı ürün yelpazesinin tüketici önünde olmasıyla tüketimde çeşitlilik sağlanır.

Web site reklamı iki farklı şekilde yapılabilir. Bunlardan bir tanesi ücretli diğeri ise ücretsiz çalışmalardan oluşmaktadır ve ücret, reklamın yapısına göre değişir.

Ücretsiz Site Reklamı Nasıl Yapılır?

Ücretsiz reklam için birçok yol bulunmaktadır; en yaygım olanları arama motoru optimizasyonu, sosyal medya optimizasyonu ve blog çalışmalarıdır. Arama motoru optimizasyonunda yapılan, arama motorlarının algoritmalarına göre istenen bir kelimede ya da kelime bütününde sitenin daha üst sıralara çıkmasını sağlayan çalışmalardır.

Site Reklamı nasıl alınır Sosyal medya optimizasyonunda ise aynı işlem, sosyal medya ağlarında (Facebook, Twitter, Instagram vb.) gerçekleştirilir. Burada ayrıca etkileyici ve pazarlanacak konuyla alakalı görseller de eklenerek reklamın çekiciliği artırılır. Bloglar da reklamı yapılacak ürüne ait kişisel görüşleri içeren bir kaynak olarak kullanılabilir. Örneğin bir ürün hakkında görüşlerini belirten kişilerin olduğu bir blog sayfası, diğer tüketicilerin de dikkatini çeker; çünkü ürünü pazarlayanlar dışında kullanan kişilerin de yaptığı yorumlar, reklam değeri taşımaktadır.

Ücretli Site Reklamı Nasıl Yapılır?

Web sitesinde ücretli reklamlar da başka bir alternatif olarak kullanılabilir. Bunun için Google Adwords, Youtube, Facebook gibi uygulamalarla ürün pazarlanması hakkında iletişime geçilir ve bir bütçe planlaması yapılır. Diğer sitelerden alınan reklamlar ise sektörünüze uygun ve yüksek takipçiye sahip olan sitelerden alınabilecek reklamlardır. Bu reklamlar direkt olarak aylık ödemeli olarak ya da satışlar üzerinden komisyonlar verilerek yaptırılabilir.

Exit mobile version