O Ses Türkiye Yarışmasına Nasıl Başvuru Yapılır?

Amerika’daki ‘’Voice’’ yarışmasının Türkiye uyarlaması olan, ‘’O Ses Türkiye’’, birçok yaş grubundan, kadın-erkek, müthiş seslere sahip insanların yarıştığı, başarılı bir program. Jüri üyeleri arasında da, Türkiye’nin yakından tanıdığı, başarılı müzisyenler bulunuyor. Hal böyle olunca, bu kadar büyük bir arenada, kendini göstermek ve yeteneklerini kanıtlamak isteyen, sesine güvenen insanlar, yarışmaya katılmak ve şanslarını denemek istiyorlar. Bunun için, öncelikle yarışmaya başvurmak ve elemelere katılmak gerekiyor. Bu yazıda, O Ses Türkiye yarışmasına nasıl başvurulur, hangi aşamaları geçmek gerekir, gibi sorulara yanıtlar bulacaksınız.

O Ses Türkiye Yarışmasına Nasıl Başvurulur

Ön Elemeye Katılmak İçin;

İnternet üzerinden online başvuru yapma olanağınız var. tv8 basvuru sitesinden, O Ses Türkiye başvurusu sekmesine tıkladığınızda, karşınıza başvuru ekranı çıkıyor. www.tv8basvuru.com/basvuru/o-ses-turkiye/2

Bu ekranda sizden, ad-soy ad, doğum tarihi, yaşadığınız şehir, e-posta adresiniz, sosyal medya hesaplarınız, cinsiyetiniz, iletişim bilgileriniz, medeni durumunuz gibi, kişisel bilgileri doldurmanız isteniyor. Aynı zamanda, daha önce başka bir programa katılıp katılmadığınız, müzikle ne zamandır uğraştığınız, daha önce, programdakine benzer şekilde, topluluk karşısında sahne alıp almadığınız, müzik eğitimi alıp almadığınız, müzikle profesyonel olarak mı, amatör olarak mı ilgilendiğiniz gibi, daha çok programın alanıyla, sizin müzik ile olan bağlantınızla ilgili soruları yanıtlamanız gerekiyor.

Bu sorularla birlikte, başvuru ekranında yer alan alana, size ait bir fotoğrafı ve videoyu yüklemeniz isteniyor. Performans görüntülerinizi içermesi gereken video, en fazla 100 MB boyuta sahip olmalı. Bu videoda, ön eleme aşamasında olduğu gibi, seçtiğiniz bir şarkıyı seslendirmeniz gerekiyor.

Her program ve site üyeliğinde olduğu gibi, formun en altında yer alan alandan, yarışma katılım koşullarını okuduğunuz ve onayladığınıza dair bir seçeneği de işaretlemeniz gerekiyor. Koşulları gerçekten okumanız, ileride karşılaşacağınız durumları bilmek için, yerinde bir karar olacaktır.

O Ses Türkiye Yarışmasına Nasıl Başvurulur

Kör Eleme

Yarışmanın formatı, ön elemeleri aşan yarışmacıların, kör eleme (blind audition) adı verilen bir eleme aşamasına geliyorlar. Bu aşamada, yarışmacıların performansını görmeyen, yalnızca seslerini duyan jüri üyeleri, yarışmacının sesini beğendikleri takdirde, önlerinde bulunan butonlara basarak, döner sandalyenin onları yarışmacının karşısında duracak şekilde hareket ettirmesi sonucu, yarışmacıyı ‘’seçmiş’’ oluyorlar.

Bir yarışmacı için, birden fazla jüri üyesi dönebiliyor ve yarışmacı, birden fazla jüri üyesinin dönmesi halinde, aralarından birini seçmek ve yola onunla devam etmek durumunda kalıyor. Diğer bir deyişle, o jüri üyesinin ekibine katılıyor. Seçtiği jüri üyesinin koçluğunda, yarışmanın diğer turlarına katılan yarışmacı, ilerleyebildiği her aşamada, koçunun yardımını ve rehberliğini alıyor. Her jüri üyesinin belirli bir kontenjanı var ve bu kontenjan, her yıl değişebiliyor.

O Ses Türkiye Yarışmasına Nasıl Başvurulur

Yukarıda anlatılan kör eleme aşamasına gelmeden önce, ön eleme sürecini aşmak gerekiyor. Ön eleme turu, Türkiye’nin birçok şehrinde, o şehirlerde belirlenen mekânlarda yapılıyor ve bu aşamada, kör eleme usulü değil, normal değerlendirme süreci geçerli. Yarışmaya başvuran adaylar, öncelikle ön eleme aşamasını geçmek durumunda kalıyor, sonrasında kör eleme ve diğer etaplar sıralanıyor.

Başvurunuzu yaptıktan sonra, size gelecek bildirimleri bekleme aşaması başlayacak. Kim bilir, belki de, bu yarışmanın sonunda, Türkiye’nin yeni sesi siz olacaksınız.

Exit mobile version