Seramik Tencere ve Tavalar Nasıl Temizlenir?

seramik tencere ve tavalar nasıl temizlenir

Mutfağımızda son yıllarda teflon tava ve tencereler yerlerini almıştı. Yanmaz yapışmaz sloganıyla hemen hemen herkesin alıp kullandığı bu ürünlerin aslında sağlığımız açısından ne kadar zararlı olduğunu öğrenmemiz ise yıllar aldı. Her türü zararlı olmasına rağmen bir de ikinci ve üçüncü sınıf olanları da piyasaya sürülüp çokça satıldı. Son on beş yirmi yılda altın devrini yaşayan bu tava ve tencerelerin yerini şimdi daha sağlıklı olan seramik tencereler aldı.

Teflona alternatif olarak son birkaç yıldır duymaya ve vitrinlerde görmeye alıştığımız seramik ürünler piyasaya çıkmış durumda. Araştırmalar gösteriyor ki seramik tavaların insan sağlığına hiçbir zararı yok. Beyaz ve krem gibi açık renklerde olan bu ürünün de sahtesi yapıldı ne yazık ki.

Teflonun yapısı ile oynayarak rengini seramiğe benzetip piyasaya seramik diye süren üreticiler mevcut. Bu açıdan bakılınca tava ve tencere alışverişi yapacak olanların iyi bir araştırma yapmaları gerekiyor.

Seramik tava ve tencereler oldukça kullanışlıdır. Çok yüksek sıcaklıklara dayanır ve içindeki ürün kuruyup kavrulmadıkça dibi tutmaz ve yanmaz. Seramik tava ve tencerelerin temizliği ise aşağıdaki gibi yapılabilir;

Seramik tencere ve tava nasıl yıkanır?

Seramik tava ve tencere kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar;

Exit mobile version