Schengen Vizesi İçin Sağlık Sigortası Nereden Alınır?

Vize alıp Avrupaya gitmek ister turizm amaçlı olsun ister iş ya da eğitim fark etmeksizin bazen çok zorlayıcı olabiliyor. Çünkü Avrupa ülkeleri özellikle de Schengen ülkeleri vize şartlarında çok zorlayıcı olabiliyorlar. Ancak işin güzel yanı Schengen vizesi aldıktan sonra da neredeyse tüm Avrupa’yı sorgusuz sualsiz gezmek de ayrıca konfor sunuyor. Avrupa’ya yapılan seyahatlerde sıklıkla karşılaşılan vize şartlarından biri de Schengen Sigortası olarak bilinen sigortayı sağlamaktır. Schengen Vizesi için Sağlık Sigortası, Avrupa ülkelerine seyahat edecek Türk vatandaşlarından istenen 30.000 euro teminatlı sağlık sigortasıdır. Seyahat sağlık sigortası, gidiş ve dönüş de dahil olmak üzere Schengen ülkelerinde kalınacak toplam süreyi kapsayacak şekilde yapılmaktadır.

En Uygun Fiyatlı Seyahat Sağlık Sigortası Nereden Alınır?

Seyahate çıkmadan önce yaptıracağınız Yurtdışı Sağlık Sigortası için en uygun fiyatlı sigorta poliçesine ulaşmak detaylı bir fiyat araştırması gerektirir. Zira sigorta şirketlerinin vereceği fiyatlar birbirinden farklılık gösterecektir. Elbette prim fiyatları gibi teminat kapsamları da farklılık gösterir. Bu nedenle en uygun fiyatlı Yurt dışı Sağlık Sigortası için mümkün olduğunca çok sigorta şirketinden teklif almak hem prim fiyatlarını hem de teminat kapsamlarını karşılaştırmak gerekir.

Yurt Dışına Çıkarken Sağlık Sigortası Yaptırmak Şart mı?

Ülke dışına ne amaçla çıkarsanız çıkın kaza, hastalık gibi nedenlerle sağlık sorunları yaşama ihtimaliniz hem vardır. Bu nedenle önlem almak, yaşanacak sorunlar karşısında kendinizi güvende hissetmek üzere Yurt dışı Sağlık Sigortası yaptırmanız önemlidir. Ancak bazı ülkeler de sınırlarına giriş için bir vize şartı olarak Seyahat Sigortası yaptırmanızı isterler. Başka bir deyişle bu ülkelere gidebilmek için Uluslararası Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak şarttır. Schengen ülkelerine giriş için sahip olmanız geren Schengen Vizesinin koşullarından biri de seyahatinizi kapsayacak şekilde yapılmış olan Sağlık Sigortası poliçesinin ibraz edilmesidir.

Seyahat Sağlık Sigortası Nereden Yaptırılıyor?

Yurt dışı Sağlık Sigortası poliçesi hazırlamaya yetkili kurumlar Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Müsteşarlık kendisine başvuruda bulunan sigorta şirketlerini ya da sigorta aracı kurumlarını değerlendirmeye alır ve uygun gördüklerine Yurt dışı Sağlık Sigortası poliçesi yapmaya yetki verir. Dolayısıyla Yurt dışı Sağlık Sigortası poliçesi hazırlamaya yetkili sigorta şirketlerine başvuruda bulunarak Uluslararası Seyahat Sağlık Sigortası yaptırabilirsiniz.
Schengen Vizesi için sağlık sigortası yaptırmak istediğinizde; Vize Sigortası yapmaya yetkili sigorta şirketlerinin ofislerinden, Vize Sigortası yapmaya yetkili sigorta şirketlerinin varsa online hizmet veren web sitelerinden yardım alabilirsiniz.

Yurt dışı Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Yurt dışı Seyahat Sağlık Sigortası için temel seviyede teminat fiyatları ve ödenecek prim ücretleri Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Ancak müsteşarlık, temel seviyede teminat ve prim fiyatlarını belirler. Esas rakamlar sigorta şirketleri tarafından belirlenir. Burada sigorta şirketi ödeme şeklinizi ve diğer detayları göz önüne alarak kendi inisiyatifiyle ücret belirleyebilir. Ancak Yurt dışı Sağlık Sigortası fiyat farkını belirleyen temel etmenler şöyle sıralanır:

Exit mobile version