Schengen Vize Sigortası Nedir?

Hayatı güzelleştiren, kaç yaşında olursa olsun insanın vizyonunu genişleten seyahatler günümüzde tur şirketleri, seyahat acenteleri, ulaşılabilirliği artan havayolu ulaşımı sayesinde çok daha kolay bir hal aldı. Yurt dışına çıkarken doğru planlama yapmak, ihtiyaç duyulan her şeyi hazır etmek ve ülke dışında yaşayacağınız aksiliklere karşı önlem almak son derece önemlidir. Bu önlemler listesinin başında da Yurt Dışı Seyahat Sigortası planlaması gelir. Ülke dışına çıkarken yaşayabileceğiniz aksiliklere karşı Seyahat Sigortası yaptırmanız gereklidir. Ayrıca bazı ülkeler, sizden bir vize ön koşulu olarak, Vize Sigortası isteyebilirler. Schengen Vize Sigortası da Schengen Bölgesi Ülkelerine yapacağınız ziyaretler için vize ön koşullarından biridir.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Neden gerekli?

Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yurt Dışı Seyahat Sigortası İsteyen Schengen Ülkeleri Hangileridir?

Ülkelerine giriş şartı olarak 1995’ten beri bazı ülkeler belirli şartlar öne sürerler. Bu şartlardan biri de vize işlemlerini tamamlarken Seyahat Sigortası yapılmasıdır. Bu sigortaya 30000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası da denir. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksenburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, İzlanda gibi Schengen Bölgesi Ülkelerine seyahat ederken Schengen Vizesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Schengen Ülkeleri Arasında Nasıl Bir İletişim var?

Schengen ülkeleri Schengen İnformation System kısa adıyla SIS denilen ortak bilgi paylaşım sistemini kullanırlar. Bu ortak bilgi paylaşım sistemi sayesinde hangi Schengen Bölgesi ülkesine giderseniz gidin bir diğerine geçişte vizeniz geçerliliğini korur.

Exit mobile version