Sararmış Çamaşırlar Nasıl Temizlenir?

Beyaz çamaşırların zamanla sararması, yanlış yıkamalara bağlı grileşmesi çok normal ve birçok insanın yaşadığı bir durum. Her şeyden önce bunu önlemek için beyazlarımızı, diğer renklerden ayrı yıkamalı ve mümkün olduğunca güneşte kurumalarını sağlamalıyız.

Bunun dışında sararmış çamaşırları beyazlatıp, ilk günkü görünümlerine yakın bir hale getirmek için farklı pek çok yöntem mevcut.

Sararmış çamaşırlar nasıl temizlenir?

Son yıllarda beyazlatmayı sağlayan pek çok farklı marka çamaşır suları, temizleyici sıvılar üretiliyor. Bunlar eskiden olduğu gibi çamaşırları gereğinden fazla yıpratmıyor. Bunlardan yardım alabiliriz. Genelde kullanım ölçüleri farklı farklı olup, kutularının arkasında mutlaka tarif edilmektedir. Ağartıcıları uygulamadan önce kullanım şeklini mutlaka okumalıyız.

Doğal yöntemleri tercih etmek de bir çözüm. Temizleyici deterjanlar her ne kadar insan vücuduna zarar vermeyecek şekilde üretiliyor olsa da sonuçta hepsi yoğun kimyasal maddeler içeriyor. Özellikle bebeği, çocuğu olanların mümkün olduğunca doğal yöntemleri kullanmaları sağlık açısından çok önemli.

Sararmış çamaşırları beyazlatmada kullanılan doğal yöntemler:

Veya

Sararmış çamaşırlar nasıl temizlenir yazımızda çamaşırları yeniden eski beyazlığına kavuşturmanın bütün yöntemlerini anlattık. Kimi zaman da hatalı yıkama sonucu beyaz ya da açık renk çamaşırlarımızın makineden boyanmış olarak çıktığını görürüz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda Boyanan Beyaz Çamaşırlar Nasıl Temizlenir yazımız çamaşırlarınızı kurtarmanıza yardımcı olacaktır.

Exit mobile version