Retweet Nasıl Silinir?

Atılan bir tweeti yeniden tweetlemek anlamına gelen retweet, Twitter kullanıcılarının tartışmasız en çok kullandığı özelliklerden biridir. Retweet yaparak takipçilerinizin ilgisini çekeceğini düşündüğünüz ya da sizin hoşunuza giden tweetleri, takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Bazen sırf komik bulduğunuz bir tweeti sadece sizi eğlendirdiği için ya da saçma bir tweeti takipçilerinize göstermek için bile rtleyebilirsiniz. Bu yönüyle retweet, tweet atmaktan sonra twitterın en etkin kullanma yöntemlerinden biridir.

Twitter kullanıcıları bazen yaptıkları bir retweeti silme ya da diğer bir deyişle geri alma, kendi attıkları bir tweeti silme veya da komple Twitter hesap silme işlemi yaparlar. Bu yazımızda bu isteklerinden sadece retweet silme ya da retweet geri alma diye de adlandırılan konuyu açıklıyoruz.

Twitter çok kolay bir şekilde daha önce yaptığımız retweetlerimizi kaldırma ve silme olanağını bizlere sağlıyor.  Retweet nasıl silinir resimli anlatımı:

Retweet edilen bir tweet nasıl silinir?

  1. Öncelikle retweet yaptığınız ve geri almak istediğiniz tweetinizi geçmiş tarihlere giderek bulunuz.
  2. Bulduğunuz retweetin alt kısmında bulunan retweet simgesine bir kez tıklayınız. Retweetiniz silinecektir. (resim1)

Takip ettiğiniz bazı kullanıcılar, kendine has fikrilerini paylaşmak yerine sadece diğer kullanıcıların tweetlerini retweet etme yolunu seçebilirler. Siz de retweeti çok sık kullanan birini takip ediyor ve anasayfanızda sürekli olarak o kullanıcının retweetlerini görüyor olabilirsiniz. Çok sık gördüğünüz bu retweetler içerik olarak sizin ilginizi çekmiyor yada aynı fikri paylaşmıyor olabilirsiniz. Hatta sadece rt’leme sıklığı bile hoşunuza gitmiyor olabilir. Böyle durumlarda Twitter, bizlere takip ettiğimiz kullanıcıların yaptıkları retweetleri ana sayfamızda göz ardı etmemize olanak sağlıyor ve görmeme seçeneği sunuyor. Takip ettiğiniz bir kullanıcının retweetlerini engelleme özelliği ile istediğiniz çok sık rt yapan bazı kullanıcıların rtlerini ana sayfanızdan silebilirsiniz. Retweetleri kapatma veya retweetleri silme de denen bu Twitter özelliğinin resimli anlatımını aşağıda bulabilirsiniz.

Retweet nasıl kapatılır?

  1. Bunu yapmak için ilk olarak reteweetlerini görmek istemediğiniz kullanıcının sizi takip ettiğinden emin olmalısınız.
  2. Kullanıcının profiline giriniz ve sağ üst köşede çıkan Takip ediliyor simgesinin yanındaki Daha fazla kullanıcı eylemi sekmesine tıklayınız (resim2)
  3. Daha sonra çıkan bağlantılardan Retweetleri kapat sekmesine tıkladıktan sonra işleminiz başarıyla gerçekleşecektir

Tweet nasıl silinir yazımıza da giderek kendi tweetlerinizi nasıl sileceğinizi öğrenebilir ve toplu tweet silme programı hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Exit mobile version