Prisma’nın Yeni Özelliği Video Nasıl Kullanılır?

Instagram fotograflarına eklediği yeni filtrelerle ve son zamanlarda Snapchat uygulamasına benzetilen Stories özelliği ile oldukça yükselmişti. Ancak herkes bilir ki sosyal medyada rekabet çok hızlı ve çok acımasızdır. Bu rekabet ortamına bir yenisi daha eklendi, yepyeni bir uygulama olan Prismayı biraz inceleyelim.
Hepimizin içinde saklı olan sanat aşığı tarafımızı ortaya çıkartmak, aslında yapmayı hep istediğimiz ancak vakit darlığından fırsat bulamadığımız Photoshop düzenlemelerini bile tek tuşla halleden filtrelerden sonra Prisma bu işi bir adım daha öteye taşıdı. İlk etapta İOS uygulaması olan Prisma, çekilen fotoğrafları adeta birer sanat eserine dönüştürüyor.

Prisma'nın Yeni Özelliği Video Nasıl Kullanılır

Prisma Nasıl Kullanılır?

Eğer sosyal medya kullanan biriyseniz Prisma’nın kullanımı size çok da karmaşık gelmeyecektir. Ücretsiz olarak App Store üzerinden indirebilen uygulama çektiğiniz fotoğraflara basit filtreler eklemekle yetinmiyor. Her fotoğraf Prisma’nın kendi sistemindeki sinir ağları ve yapay zeka teknolojisi tarafından inceleniyor. Mantıksal bağlantılar kuruluyor. Örneğin fotoğraftaki gözler, çiçekler ve manzaralar ayırt ediliyor ve ardından buna uygun biçimde resmetme işlemi başlıyor. Böylece fotograflarınız sanki el ile çizilen bir resme dönüşüyor, bu filtreler sayesinde içinizdeki Picasso’yu, Rolan Green’i, Paul Cezanne ‘ı ya da gotik ressamı ortaya çıkarabilirsiniz.

Mantığı, Instagram gibi ancak filtresi kendine özel olan Prisma uygulamasının genel özelliği, çekmiş olduğunuz fotoğrafı grafik açısından fotoğrafa çok uygun bir biçimde filtreleyebiliyor olmanız. Sanat yönelimli sosyal medya kullanıcıları eminiz ki Prisma’ya çok çabuk adapte olmuşlardır.

Prisma'nın Yeni Özelliği Video Nasıl Kullanılır

Prisma tüm bu yeniliklerine rağmen durmadı ve özelliklerine birde videoyu ekledi. Şimdilik bu özellik beta döneminde ve maalesef sadece İOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Prismayla video çeken kullanıcılar 15 saniyelik videolar çekip, Prisma efekti verebiliyorlar. Tamamen çevrimdışı olarak gerçekleştirilen düzenleme işlemi için internet bağlantısına ihtiyaç duyulmuyor. Uygulamanın Android için ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Ancak gelecek haftalarda uygulamaya bir de GİF ekleneceği söyleniyor.

Exit mobile version