POS Makinesi Nasıl Alınır?

Günümüz alışveriş sektörünün olmazsa olmaz yöntemlerinden biri ve en sık kullanılanı, kredi kartı ya da banka kartı ile alışveriş olmuştur. Kredi ya da banka kartının kullanılması için de yeni nesil yazar kasa da denilen POS cihazlarına ihtiyaç vardır. Pos cihazı temin etmek için güvenilir bir bankanın, size en yakın şubesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuz kabul edildikten sonra, banka görevlileri işletmenize gelerek cihazı kurmakta ve kullanımı hakkında sizlere bilgilendirme yapmaktadır.

Pos cihazının kullanımı sırasında bir sorun yaşandığında ise; Pos cihazının alındığı bankanın müşteri hizmetleri aranabilir ya da makine ile ilgili sorun, en yakın şubeye bildirilebilir. Cihazın Pos slip rulosunun bitmesi, yaşanabilecek sorunlardan biridir. Bu durumda da yine Pos cihazının alındığı bankadan rulo talebinde bulunulması gerekmektedir. Pos cihazı ile birlikte sticker ya da notluk gibi yan ekipmanlar da kullanılabilmektedir. Yan ekipman isteği de yine cihazın temin edildiği bankadan talep edilmelidir.

POS Makinesi Alırken Gereken Belgeler

Şahıs firması sahibi iseniz; Oda kaydınız varsa oda kayıt belgesi, vergi levhası, imza beyannamesi, Kimlik ibrazı gerekmektedir.

Limited ya da Anonim Şirketler için; Kuruluş Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, Oda Kayıt Belgesi, Ortakların Kimlik Belgesi Fotokopisi, İmza sirküleri gerekmektedir.

Bankalara göre gerekli belgeler değişiklik gösterebilir. Eksik evraklar sebebiyle işinizin uzamaması için en sağlıklı bilgiyi bankanızdan alabilirsiniz.

Gün Sonu Raporu

Pos cihazının kullanılmasını en önemli hale getiren durumlardan biri de gün sonu raporudur. Gün içinde Pos cihazından yapılan alışverişlerin tam olarak görülmesini sağlayan ve kesintileri de gösteren rapor, mutlaka saat gece 12 olmadan alınması gerekmektedir. Bankaların sizlere sunacağı Pos cihazının türüne göre gün sonu raporu alınma yöntemleri de değişmektedir. Ancak Pos cihazınızı teslim etmeye ve kurmaya gelecek yetkili kişi, bu konu hakkında da sizlere gerekli açıklamalarda bulunacaktır.

Pos Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pos makinesini kullanırken bir takım noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Örneğin işletmenizin fiyatlama ya da çalışma koşullarında değişiklik yaptınız. Bu durumda da pos cihazının alındığı banka şubesine başvurulmalı ve yapılan değişiklikler bankaya bildirilmelidir. İkinci Pos makinesi alınmak istendiğinde, Pos cihazının türü mobil ya da masaüstü olarak değiştirilmek istendiğinde ise; izlenecek yol yine aynı olmaktadır. Bu tip durumlarda da Pos cihazının temin edildiği bankanın şubesine başvuru yapılması gerekmektedir.
Müşterileriniz kart kullanımından sonra, yaptıkları alışverişlerden vazgeçmeleri durumunda;

Pos makinenizi kullandığınız işletmenizi devretme, cihazın kullanıldığı adreste değişiklik yapma, tabela unvanında değişiklik olması durumları da, yine Pos makinesinin alındığı bankaya bildirilmesi gereken durumlardandır.

POS Makinesi Fiyatları

Pos makinelerinin fiyatları markalara göre değişiklik gösterir. Bazı bankaların belirli süre ve tutarlarda kullanım taahhütü vermeniz durumunda ücretsiz yazar kasa kampanyaları vardır. Bankalarla görüşerek bu kampanyaları inceleyebilir içinden işletmenize en uygun olanı seçerek pos cihazına ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Exit mobile version