Portal Sepeti Nasıl Silinir?

Portal Sepeti arama motoru sitesinin pluginleri siz farketmeden, internetten indirdiğimiz ücretsiz yazılım ve paylaşımlarla bilgisayarımıza yüklenir. Bu malware arama motoru yüklendikten sonra başlangıç sayfası, yeni sekme, ve arama motorlarında değişiklik yapıp kendi yapısını kullanır. İnternette arama yaptığınız zaman Portal Sepeti arama motorunu kullanarak, ana sayfanızı Portal Sepeti arama sayfası yapar. Google – Yandex gibi diğer arama motorlarından farklı arama sonuçları gösterir. Ayrıca Portal Sepeti internette gezinirken karşınıza pop-up çıkartabilmektedir.

Portal Sepeti internet kullanıcıları tarafından virüs olarak tanımlansa da aslında virüs değildir. Ancak Portal Sepeti sizi virüs, worm, trojan içeren yazılım veya sitelere yönlendirebilmektedir. Mozilla Firefox,Google Chrome, İnternet Explorer ya da benzer internet tarayıcılarınızda Portal Sepeti’nden şikayetçi iseniz bu yazımızda size Portal Sepeti nasıl silinir konusunu anlatacağız.

Portal Sepeti Nedir ve Nasıl Çalışır?

Portal Sepeti, portalsepeti.com sitesinin ücretsiz uygulama ve yazılımlarla indirilen bir yazılımıdır. Ücretsiz olarak bilgisayara indirilen programlarla gelen bu yazılım, indirdiğiniz programı kurarken size fark ettirmeden anasayfanızın değişeceğini ve Portal Sepeti eklentisinin yükleneceğini belirtmektedir. Bu sebebpten dolayı ücretsiz programları yüklerken her pencere dikkatle okunmalı ve yüklediğiniz program dışında neler yükleneceğini dikkatli okuyup seçmelisiniz. Portal Sepeti yüklendiği anda kullandığınız internet tarayıcılarının (Google Chorome, Internet Explorer, Mozilla…) arama motorlarını, ana sayfalarını ve açılan yeni sekme sayfalarını değiştirir. Bu sebepten dolayı siz internette gezerken veya arama yaparken Portal Sepeti sizin Portal Sepeti’nin istediği siteleri gezmenizi, arama sonuçlarını görmenizi ve pop-up reklamlarının gösterilmesine neden olur.

Portal Sepeti Nasıl Silinir?

Portal Sepeti bir malware yazılımdır ve bu tarz malware yazılımlarını kolayca bilgisayarınızdan kaldırmak ve korunmak için “Malware Silme Programları” sayfamızdaki programları kullanarak kolayca bu tarz malware programlardan kurtulabilirsiniz!

Exit mobile version