Polar Nasıl Yıkanır?

Poların ham maddesini petrol ve petrol yan ürünleri oluşturuyor. Sentetik bir tür olan bu kumaş tekstil sektöründe önemli bir yer tutuyor. Polar, plastik ürün atıklarının tekrar işlenerek polyester ipliğine dönüştürülmesi ve bu ipin dokunmasıyla imal ediliyor. Sıcak tutması, bakteriye dayanıklılığı, yumuşaklığı, düşük maliyeti, işlenmesinin kolaylığı poların cazip olmasını sağlıyor.

Doğru kullanıldığı takdirde leke tutmaması, kısa sürede kuruyabilmesi, ütüye ihtiyaç duymaması, bakımının kolay olması, soğuk geçirmemesi, yıkandığında çekmeye maruz kalmaması, dayanıklı olması, tüylenmemesi, boya ve baskının kolay uygulanabilmesi, vücuttaki nemi atması poların diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Polar ürünler hem çamaşır makinesinde, hem de elde yıkanabiliyor. Ama bunun için kumaşın yapısına uygun, yıkandıktan sonra formunu kaybetmeyeceği yöntemleri bilmek ve doğru şekilde uygulamak gerekiyor.

Polar Nasıl Yıkanır?

Polar Elde Yıkama

Poları elde yıkamak için bir kabın içine poları koyup üzerini çok az geçecek miktarda ılık su ve elde yıkamaya uygun deterjan ilave edilir. Polar yapısı itibariyle kolay temizlenebilir bir kumaş olduğu ve deterjanın hızla köpürmesine sebep olduğu için olabildiğince az deterjan kullanılır. Polar, deterjanlı su içinde yaklaşık 10 -15 dakika kadar bekletildikten sonra hafifçe çitilenir. Deterjanlı yıkama işlemi bittikten sonra polar, akan su altında ya da temiz su içinde iyice durulanır. Polar tekstil ürünü suyu çeken bir kumaş yapısına sahip olduğu için iyice sıkılır ve yatay şekilde sererek kurutmaya bırakılır. Polar kumaş, yapısı itibariyle etraftaki kokuyu kumaşa sindirdiği için kurutma esnasında mekânın olabildiğince havadar olmasın dikkat edilmesi gerekir.

Poları Çamaşır Makinesinde Yıkama

Polar kumaştan imal edilen ürünleri çamaşır makinesinde yıkamadan önce varsa fermuarların kapatılması gerekir. Fermuar açık kaldığı takdirde giysinin deforme olmasına, tüylenmesine sebebiyet verir. Sentetik içerikli olduğundan uygun deterjan veya sabun kullanmaya mutlaka özen göstermeli, alabildiğince ılık suda ve çamaşır makinenizin hassas ayarında yıkanması gerekir. Yüksek ısı ve kimyasal maddeler, polar kumaşa zarar verir. 30 derece ve narin program, polar giysi ve polar battaniyelerin yıkanması için uygun olup makine program seçeneklerinde yünlü program varsa bu programda seçilebilir.. Maksimum 800 devirde sıkma yaptırmak poların esnemesini ve zarar görmesini engeller. Polar tekstil ürünlerini makinede yıkarken mümkün olduğu kadar az deterjan kullanmak gerekir.

Poların aşırı derecede kirli olması durumunda makineye bir çorba kaşığı amonyak ilave edilebilir. Polar tekstillerin, çamaşır makinesinde benzer kumaştaki çamaşırlarla ya da yünlülerle birlikte yıkanması gerekir. Yıkama sürecinde yumuşatıcı kullanılmaz, yumuşatıcılar poların yumuşamasına değil, sertleşmesine ve pamuklanma oluşumuna neden olur.

Polar kumaşların elde ya da makinede yıkanması gerekir, kuru temizleme yöntemi polar için uygun olmayıp kumaşın zarar görmesine neden olur.

Polar kumaşlar kuruduktan sonra ütülenmez, yüksek ısı poların yanmasına neden olur. Polar kırışan ve ütü isteyen bir kumaş olmayıp elle düzelterek katlamak yeterlidir. Poların, sigara, sigara külü ve diğer yanıcı etkenlerden uzak tutulması gerekir.

Exit mobile version