Pokémon Go Nasıl İndirilir?

90’larda fenomen haline gelen anime serisi Pokemon’un yayınlanan filmleri ve Nintendo tarafından yapılan oyunlarının devamı olarak yeni bir oyun piyasaya sürüldü. Beta sürümü Niantic firması tarafından yayınlanan Pokémon Go, artırılmış gerçeklikle (augmented reality) mobil oyunculara farklı bir deneyim yaşatıyor. Pokémon Go Plus gibi telefonla uyumlu çalışan giyilebilir aletlerle oyun zevkini arttırma şansınız da bulunuyor. Ücretsiz olarak oynanabilen oyun, belli ülkelere 6 Temmuz tarihinde yayınlandı. Henüz 1. Nesil karakterlerle oynanan oyunda ilerleyen zamanda sonraki nesillerin de ekleneceği konuşuluyor. Türkiye’de henüz yayınlanmayan uygulama, kullanıcılar tarafından alternatif yöntemler sayesinde kullanılabiliyor.

İşletim Sistemine Göre Pokémon Go Yükleme

İşletim sisteminize göre farklı indirme yöntemleri sayesinde Pokémon Go oyununu mobil cihazınızda oynayabilirsiniz. Avustralya, Yeni Zelanda ve Amerika’da yayınlanan oyun için, Türk kullanıcıların diğer ülkelerin ağına bağlanması gerekiyor.

Android İndirme Rehberi

Android için APK dosyası yayınlanan oyun için telefonunuzda en az Android 4.4 sürümünün yüklenmiş olması şart. Dosyayı indirmeden önce Ayarlar-> Güvenlik -> Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğine tıklayıp açmalısınız. Eğer indirdiğiniz dosyanın güvenliğinden şüpheliyseniz telefonunuza zarar vermemesi için yüklememenizi tavsiye ederiz.

APK dosyasını sayfayı açtıktan sonra ‘download’ butonuna basarak indirin. Oyunun kurulumunu dosyayı indirildikten sonra tıklayıp açarak tamamlayabilirsiniz.

Pokemon Go Oyunu

iOS İndirme Rehberi

App Store’da Türkiye kimlikli hesaplara açılmayan oyunun yüklenmesi için iCloud üzerinden yeni bir kimlik yaratmanız gerekiyor. Ayarlar -> iCloud sekmesine gelip oturumunuzu kapatın ve yeni sahte bir hesap açın. Sahte hesap bilgilerinizin tutarlı olması için belli sitelerden yardım alabilirsiniz. Kimliğinizi yarattıktan sonra, Ayarlar -> iTunes ve App Store sekmesinden yeni kimliğinizle giriş yapın.

App Store uygulamasını açtığınızda, sayfada üretilen bilgileri kullanarak girişinizi tamamlayın. Bu noktadan sonra yapmanız gereken uygulamayı aratıp telefonunuza indirmek.

İyi eğlenceler ve dikkatli yürüyüşler.

Not: Windows Phone kullanıcıları için uygulama desteği gelmemiş durumda ve bu konuda belirsizlikler sürüyor.

Pokémon Go Türkiye’de Ne Zaman Çıkacak?

Ağ altyapısının yetersiz olması nedeniyle birçok ülkede yayınlanmayan oyun için daha çok bekleyeceğiz gibi duruyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada Birleşik Krallık ve Hollanda gibi sıradaki ülkelerin sürümün yayınlama işleminin durdurulacağı belirtiliyor. Beklenilenden çok daha fazla ilgi gören oyun yarım gün içinde App Store en çok indirilen oyun oldu. Yoğun kullanım sebebiyle sık sık bağlantı hatası veren sistem için şirket sahibi oyuncuların sabırlı olması söyledi.

Exit mobile version