Plakadan Zorunlu Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendine ait çok geniş bir data sorgulama bilgi havuzu vardır. Bu havuz belirli bilgilere sahip olmanız şartıyla ve belirli sınırlamalarla vatandaşın sorgulama yapmasına da açıktır. Online olarak söz konusu datayı kullanarak bir motorlu taşıta ait bazı bilgileri sorgulayabilirsiniz. Plaka ile Trafik Sorgulama da yapılabilmektedir.

Burada söz konusu motorlu araca ait plaka bilgisini ve araç sahibine ait T.C. Kimlik numarasını bilmeniz yeterli olacaktır. Online modüle bu bilgileri girerek aracın Motorlu Taşıt Sigortası var mı öğrenebilirsiniz. Sigorta şirketleri de bu sorguyu yaparak size dönüş sağlamaktadır.

Plaka bilgileri ile TRAMER sorgu datasını kullanarak aşağıdaki sorgulamaları yapabilirsiniz:
● Aracınıza ait trafik cezası var mı sorgulayabilirsiniz.
● Satın almak istediğiniz ikinci el aracın Trafik Sigortası var mı sorgulayabilirsiniz.
● Satın almak istediğiniz ikinci el arabanın hasar durumu hakkında bilgi almak üzere sorgulama yapabilirsiniz.

Trafik Sorumluluk İster!

Trafikte güvenle ilerlemek için dilediğiniz otomobile sahip olmanız yeterli değildir. Aracınızı düzenli olarak muayene ettirmek, kontrolleri sağlamak, arıza ya da hasar varsa önlem almak önemlidir. Bununla beraber aracınızı olası hasarlar karşısında kolayca onarmak için Araç Kasko Sigortası yaptırmak ve trafikte başka araçlara verebileceğiniz zararı temin etmek üzere de Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmak gerekir.

Trafik Sorgulama Hakkında

Günümüzde online olarak pek çok konuda bir motorlu taşıta ait bilgileri sorgulayabilirsiniz. Bu amaçla sigorta şirketlerinin web sayfalarından temelde TRAMER ya da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ana sorgu datasına ulaşan sorgulamalar yapabilirsiniz. Trafik cezası, Araç kaydı, Trafik Sigortası, hasar durumu gibi konular sorgulanabilir.

Exit mobile version