Piyasadaki En İyi Elektrikli Izgaralar

Izgara ile pişirme yöntemi, hem daha sağlıklı, hem de Anadolu geleneği içinde yer alan mangal kültürüne en yakın yemek şeklidir. Kızartma gibi, yağ ile bolca haşır neşir olan pişirme yöntemlerinin aksine, pişirilmek istenen yemeği, insan sağlığına daha yararlı bir şekilde, hem de daha lezzetli pişiren araçlardır; mangal ve ızgara. Ancak şehir hayatıyla birlikte, mangal artık pek kolay değil. Balkonda yakılan mangal komşularla sorun yaratabiliyor, ormanlık alan bulmak da, şehirleşmenin artması ile, geçen her gün daha da zorlaşıyor. Var olan ormanlık alanlar da, genellikle şehir dışı, oldukça uzak bölgelerde bulunuyor. Bu nedenle elektrikli ızgaralar, çok daha yerinde bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada ise akıllara gelen soru, ev tipi en iyi elektrikli ızgaralar marka ve modellerinin hangileri olduğuna dair.

Piyasada birçok marka ve modelde, farklı özellikleri ile öne çıkan ızgara aletleri mevcut. Özellikle spor yapan veya diyetine devam edenler için, ızgarada pişirilen yemekler, çok daha önemli. Hangi ızgarayı tercih edeceğiniz de, hangisinin özelliklerinin size daha çok hitap ettiğiyle alakalı bir durum.

Philips HD6320 Çift Yönlü Elektrikli Izgara

Philips zaten diğer ürünlerinden bildiğimiz, evlerimizde de sıkça kullandığımız bir marka. Bu üründe de, hem yemeği lezzetli pişirmesi, hem de koku ve duman yapmaması, gönülleri fethediyor. Izgaranın kullanımı, temizliği ve tasarımı da oldukça basit. Çift yönlü kullanım sunan pişirme plakası ile donatılmış olması onu ön plana çıkarıyor. Çıkarılabilir plaka bulaşık makinesinde yıkanabiliyor.

Pişirme plakasının düz tarafı, gözleme, balık ve sebzeler, oluklu tarafı ise et, hamburger gibi yiyecekleri pişirmek için çift yönlü olarak tasarlanmış. 1500 W güce sahip ızgaranın 5 ısı ayarı mevcut. Çok kolay ısınıyor ve çok kolay soğuyor. Fazla yağları toplamaya yarayan yağ tepsisi kolayca çıkarılıp bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Ortalama fiyata sahip ürünü farklı mağaza ve online alışveriş sitelerinde 2020 yılı itibariyle 1500-1700 TL aralığında bulabilirsiniz.

Weber Q 2400

Izgara ve barbekü denince akla ilk gelenlerden birisi, Weber Stephen. Weber, George Stephen tarafından 1952 yılında Amerika’da kurulan bir ızgara markası. Gazlı, kömürlü ve elektrikli ızgara-barbekü üretiminde lider markalardan Weber Amerikan tipi ızgaraların mucididir ve 6 kıtada en çok satan marka unvanını korur. Her mevsimde mangal tadını alabilmeniz için elektrikli ızgaralarda son teknolojiyi kullanmaktadır.

Weber, ürünlerine 5 yıl garanti vermekle birlikte sadece üretici konumunda değil eğitici konumundadır. Izgaralarla ilgili akademisi bulunan ve eğitim de veren Weber, sağlıklı ve lezzetli pişirimler yapmanız için üretimden eğitime ciddi çalışmalar yapıyor.

Weber Q 2400 Elektrikli Barbekü porselen emaye kaplama dökme demir ızgaralara, mükemmel ısı dağılımı için alüminyum ısı yansıtıcıya sahip bir ürün. Ürünün piyasa fiyatı 2700 TL civarında. Yüksek fiyatlı olmasına karşın fiyatının hakkını veriyor.

En iyi elektrikli ızgaralar

 

 

Tefal Tasty Grill Elektrikli Izgara

Daha küçük boyutlarda ve daha uygun bir Tefal elektrikli ızgara arıyorsanız Tasty Grill modeli tam size göre. Elektrikli ızgara, kokuyu ve dumanı azaltan su haznesi ile geliyor. Bu sayede ev içinde de güvenle kullanılabiliyor. 2000 W gücü ile etleri en iyi şekilde mühürleme ve mükemmel pişirme performansı sunuyor. Parçaları kolayca çıkarılıp zahmetsizce temizlenebiliyor. Tefal Tastygrill ızgara 700-800 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor.

Tefal Family Grill Dumansız Izgara

Oldukça geniş bir pişirme alanına sahip Tefal Elektrikli ızgara ile misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsiniz. Dumansız ızgarası ile ev içi ve dışında kullanıma uygun. Tefal Family Grill ızgarayı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği çift ızgaraya sahip olması. Yan yana farklı sıcaklık ayarında çalışabilen ızgaralar; bir tarafta et pişirirken diğerinde daha düşük ısıda pişirilen sebzeleri yerleştirerek aynı zamanda servis edebilmenize olanak sağlıyor.

Plakalar ve yağ tepsisi bulaşık makinesinde yıkamaya uygun şekilde üretilmiş olduğundan kullanım kolaylığı sağlıyor. Oldukça olumlu kullanıcı yorumlarına sahip ürünün fiyatı 1700 TL civarında.

En iyi elektrikli ızgaralar

 

Era Elektrikli Izgaralar

Elektrikli ızgara ve barbeküler içinde fiyat performans oranı yüksek ürünler üreten Era markasının farklı özelliklere sahip oldukça geniş bir ürün yelpazesi mevcut. Üretimde pişirme grubu ürünlerine yoğunlaştıkları için, bu alanda uzmanlaştıklarını söyleyebileceğimiz Era markası, ilk duyanlara yabancı gelse de, elektrikli pişirme grubunda alışveriş yapanlar ya da araştırma yapanların aşina olduğu markalardan birisi konumunda. Kullanıcı yorumlarının olumlu oluşu ve tavsiye edilme oranının yüksekliği, pek tabidir ki, bu kanaati doğruluyor.

Era, elektrikli ızgaralarını kapaklı ve kapaksız iki farklı tipte üretiyor. Kapaklı modeller etlerin daha güzel ve eşit şekilde pişmesini ve kokunun yayılmamasını sağlıyor. Rezistansı üstte olduğu için etin damlayan yağı koku ve duman oluşmasına engel oluyor.

Bulaşık makinesinde yıkanabilen alüminyum kapaklar temizlik konusunda sizi yormayacaktır. Tepsili elektrikli ızgaraları da kolay yıkanabilir olması, pratik kullanımı ve uygun fiyatlarıyla tercih edilen modeller arasında yer alıyor.

En iyi elektrikli ızgaralar

Sinbo SBG-7102 Elektrikli Ayaklı Izgara

Yerli üretim elektrikli ev aletleri kategorisinde en çok satan markalardan biri olan Sinbo, elektrikli ızgara üretiminde de oldukça başarılı. Sinbo SBG-7102 ızgara modeli, ayaklı kullanım imkanı sunmasıyla pratik barbekü işlevi de görüyor. Dumansız ve kokusuz pişirme sağlayan model, balkon ve bahçe olmak üzere elektrik sağlayabileceğiniz tüm ortamlarda mangal keyfi yapmanıza olanak sağlıyor. Sinbo elektrikli ızgara fiyatı ile de rakiplerinden bir adım önde. En iyi elektrikli ızgaralar içinde çok tercih edilen pratik elektrikli mangal modelini, 130-160 TL fiyat aralığında elektronik alet satan online alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.

Gazelle Brb3000 Elektrikli Izgara

Piyasadaki en iyi elektrikli ızgaralar içinde yer alan Gazella, cazip fiyatı ve pratik kullanım sunan özellikleri ile ön plana çıkıyor. Online alışveriş sitelerinde en çok tercih edilen modellerden biri olan Gazelle kapaklı şekilde tasarlanmış olup yiyeceklerin sıcak kalmasını sağlıyor. 2400 Watt gücü ile yüksek performanslı pişirme imkanı sunuyor. Teflon pişirme plakası, kolayca temizlenebiliyor. 2020 yılı itibariyle 600 TL fiyat ile satın alabileceğiniz en uygun elektrikli ızgaralar arasında yer alıyor.

Homend Grilliant 1402 Elektrikli Izgara

Index grup içerisinde üretim yapan Homend, her ne kadar adından dolayı yabancı sermaye ürünü gibi görünse de, aslında Türkiye markasıdır. Homend 2009 yılında kurulmuş, dünyaya açılma konusunda, amacına başarıyla ilerleyen bir marka.

Grilliant 1402 modeli kaliteli döküm ızgaralarıyla öne çıkan bir ürün. Özellikle lezzetli et pişirebilmek için dökümün kalitesi son derece önemli. Ayrıca çift taraflı döküm plakaların bir yüzü ızgara, diğer tarafı ise yumurta, krep ve gözleme yapmak için düz olarak tasarlanmış. Isı ayar düğmesi sayesinde farklı sıcaklıklarda kullanabileceğiniz ızgara; hızlı ısınıp, hızlı soğuyor. Böylece pratik kullanım sağlıyor.

Döküm ızgaralar kolay çıkarılabilir şekilde tasarlanmış olup her kullanım sonrası yıkama kolaylığı sağlıyor. Piyasa fiyatı 800-900 TL aralığında değişen 1402 modeli tam bir fiyat performans ürünü.

En iyi elektrikli ızgaralar

WMF LONO Masaüstü Izgara

Alman markası WMF oldukça kaliteli elektrikli Izgaralar üretiyor. Ev tipi, masaüstü modelinde alüminyum yapışmaz ızgara yer alıyor. Yıkanabilir Cromargan® yağ damlama tepsisinin kullanımı son derece pratik olup her kullanım sonrası kolaylıkla temizlenebilir şekilde üretilmiş.

Fiyat olarak üst segment ızgaralar kategorisinde yer alan masaüstü ızgarayı sınırlı sayıda mağaza ve online satış sitelerinde bulabilmeniz mümkün. 2400- 2800 TL aralığında satışa sunulan ürün incelemeye değer özelliklere ve kaliteye sahip.

En iyi elektrikli ızgaralar

 

Hepsinin farklı özellikleri var, hepsi farklı alanlarda, kendine göre avantajlı ve iyi. Seçim yapmak ise size kalmış. Şimdiden afiyet olsun.

Exit mobile version