Parmak İzi Nasıl Silinir?

Günlük hayatta dokunduğumuz her şeye parmak izimizi bırakırız. Pek çok yüzey ve eşya üzerinde bu izler görünür değilken, birçoğunda da göze batarak rahatsız edici olabilir. Günümüz teknolojisiyle hayatımıza giren ankastre eşyalar, LCD ekrana sahip teknolojik aletler; bunların dışında sıkça kullanılan yer ve yüzeyler, parmak izi lekelerinin kurbanı olmaktadır. Aşağıdaki ipuçlarıyla, parmak izleri konusunda uygun bir temizlik gerçekleştirebilirsiniz:

LCD Ekranlar, Cep telefonu ekranı, Ankastre ve Paslanmaz Çelik Eşyalar üzerindeki parmak izi nasıl silinir

Küçük LCD ekranlar için bir parça şeffaf bandı yüzeye hafifçe bastırıp çekerek, parmak izi silinene kadar işlemi tekrarlayın. Büyük LCD ekran için kuru mikrofiber bez kullanın. Yahut yumuşak dokulu bir bez üzerine ekran temizleyici solüsyon ya da spreyi sıkın, hafif bir baskıyla yüzeyi silin.

LCD ekranlar için özel, doğal antibakteriyel ekran cilasını ekranın tamamını kaplayacak bir “X” şeklinde sürüp elinizle yayın ve birkaç dakika bekleyin, ardından mikro fiber bezle temizlenene kadar iyice silin.

Ankastre ürünler üzerindeki parmak izlerinden hafif nemli mikro fiber bezle silerek kurtulabilirsiniz. Bu yöntem dışında; ankastre ürünler için geliştirilmiş yüzey temizleyici spreyi püskürtüp ardından yumuşak bir bezle silerek de parmak izlerinden kurtulabilirsiniz.

Paslanmaz çelik eşyalar üzerindeki parmak izlerini silmek için sabunlu suyla ıslatılmış yumuşak bir bez veya sünger kullanın. Bu yüzeyler için bir diğer alternatif; paslanmaz çelik temizliği için üretilmiş yüzey temizleme ve parmak izi çıkarıcı spreyi püskürttükten sonra yumuşak bir bezle ovarak silin.

Boyalı Duvar, Duvar Kağıdı, Çıplak Ahşap üzerindeki parmak izi nasıl silinir

Özellikle beyaz duvarlar için, yumuşak dokudaki herhangi bir bezin üzerine tercihen beyaz renkli diş macunu koyarak duvarları silin.

Silinebilir duvar kağıtları üzerindeki parmak izlerini temizlemek için, bir çay kaşığı mısır nişastası ve bir bardak suyu karıştırıp, fırça yardımıyla temizleyin. Silinmeyen duvar kağıtları üzerindeki parmak izlerini silmek içinse; kurutma kağıdını ya da kese kağıdını duvara yapıştırdıktan sonra düşük ısıyla ütüleyin, parmak izlerinin sebebi olan yağ ve ter kurutma kağıdı üzerinde kalacaktır. Yoğrulabilir sakız silgi ile duvardaki parmak izli bölgeyi ovmak da yardımcı olabilecek bir seçenektir. En eski yöntemlerden biri de beyaz ekmek. Beyaz ekmek ile parmak izlerini ovarak parmak izlerinden kurtulabilirsiniz.

Çıplak ahşap için, bir fincan mineral yağı ve üç damla limon karıştırın ve yumuşak dokulu bir bezle bölgeyi silin. Aynı yüzey için bir başka yöntem, lekeli yüzeye çok yoğun olmayacak şekilde mısır nişastası serptikten sonra yine yumuşak dokulu bir bezle ovmaktır.

Cam ve Ayna üzerindeki parmak izi nasıl silinir

Cam ve ayna için kuru mikrofiber bez, parmak izlerinin silinebilmesi için yeterlidir. Ovalayarak uygulayın.

Parmak izini silerken dikkat edilmesi gerekenler:

Exit mobile version