Pantolon Nasıl Ütülenir?

Pantolon ütüsü en az gömlek ütüsü kadar zor olan ve pek çok kişiyi ütü yapmaktan soğutan kıyafetlerden biridir. Ancak pantolon ütülemenin püf noktaları bilindiğinde, tek çizgiyle başarıyla ütülenmesi ve yapılan ütünün uzun süre dayanıklı olması mümkündür. Her iki paçanın aynı düzgünlükte olması ve çift çizgi oluşmaması için pür dikkat ütüye yoğunlaşmak çoğu zaman ütü yaparken stres olmaya neden olur. Pantolon nasıl ütülenir sorusuna sizler için detaylı cevap verdik.

Pantolon Ütülerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Pantolon ütülemeye başlarken, pantolon paçaları yerine, pantolon içinde kalan ceplerin ütülenmesi daha doğru olacaktır. Kırışık bir şekilde pantolon içinde kalan cep, pantolon yüzeyinin de kırışık bir şekilde ütülenmesine neden olur. Sonrasında ise bel kısmının ütü masasının yuvarlak baş kısmına geçirilerek ütülenmesi, pantolon ütülerken sona yaklaşıldığının hissedilmesini sağlar. Pantolon ütüsünde en çok dikkat edilen nokta ise, kumaş pantolonların vazgeçilmezi olan ütü çizgisi, tek çizgi halinde yapıldığında pantolon ütüsünün başarılı bir şekilde yapıldığını gösterir. Daha önceden var olan ütü çizgisini dikkatli bir şekilde belirginleştirmek ve çok fazla ütü ile ileri geri yapmamaya özen göstermek, ütülenen pantolonun oldukça şık bir ütüye sahip olmasını sağlayacaktır.

pantolon nasıl ütülenir

Pantolon Ütülemenin Püf Noktaları

Kumaş pantolon ütülerken sıkça karşılaşılan sorunlardan biri de, pantolonun zamanla parlama yapmaya başlamasıdır. Özellikle sık ütülenen pantolonlar için geçerli olan bu sorunun önüne geçmek için, ütü ile pantolon arasına nemli bir tülbent koyulması, kumaşın parlamasını önleyecektir. Ayrıca nemli bez sayesinde ütülenen pantolonun ütüsü daha uzun süre kullanılacaktır.

Pantolon ütülerken birkaç kat oluşumunu engellemek için ütü buhar ayarının açık olduğundan emin olmak gerekir. Pantolon çizgisi ütülenirken bir elin de buhar düğmesinde olması, oluşan hafif kat çizgilerinin yok olmasını ve tek çizgili pürüzsüz bir pantolon ütülemeyi sağlar.

pantolon nasıl ütülenir

Ütünün Hangi Ayarında Pantolon Ütülenir?

Son teknolojinin ürünü olan birçok ütü, tek bir program ile bütün kumaş türlerindeki kıyafetlerin ütülenmesine olanak sağlamaktadır. Ancak her kumaş türü için farklı bir ayar düğmesi olan ütülerle pantolon ütülerken, pantolonun kumaş özelliği dikkate alınarak ayar yapılmalıdır. Bunun için en güvenilir yol; pantolonun kumaş etiketindeki ütü ayarına bakmaktır. Ütü işareti üzerinde yer alan noktalar ideal ütü ısısını gösterir. Isınmış olan ütüyü birden pantolon kumaşına değdirmek yerine hafifçe ütüye başlamak talihsiz ütü kazalarının önüne geçmede yardımcı olacaktır.

pantolon nasıl ütülenir

Pantolon Ütülerken Yapılan Hatalar

Pantolon ütüsünü gösteren bacak kısımları, pantolon ütüleyecekleri en çok zorlayan kısımlar arasındadır. Pantolon ütülerken pantolonu tek bir parça kıyafet olarak görmek yerine, her kısmına ayrı özenle ütü yapılması, pantolon ütüsünün oldukça başarılı olmasını sağlayacaktır. Özellikle açık renge sahip pantolonların koyu renklere göre daha çok özen gerektirmesi, ütü başında geçirilen zamanın oldukça uzun olmasına neden olmaktadır. Pantolon ütüsünün dayanıklı ve şık olması için mutlaka kaliteli bir ütü kullanmak ve su haznesinin dolu olduğundan emin olmak gerekir.

Exit mobile version