Onedio Nasıl Bir Site?

Son zamanlarda popülaritesi artan, Türkiye’de sosyal medyayı aktif kullanan herkesin bildiği ve günlük incelediği platformlardan biri olan Onedio sitesi güncel haberleri bulabileceğimiz sosyal bir mecra. Aktif kullanıcı sayısı 5 milyonu geçkin olan bu site, tam olarak 2012 yılında Kaan Kayabalı tarafından kuruldu. ODTÜ elektrik mühendisliği mezunu olan Kayabalı, Onedio’yu kurduğunda sadece 4 çalışanı vardı ve zamanla bu kadar popülerleşebileceğinin farkında değildi. Dünya çapındaki benzer örneği olarak Buzzfeed gösterilse de, Onedio’nun da kendine özgü farkları ve özellikleri var. Şimdi, bilmeyenlere Onedio sitesi nasıl bir site, nasıl kullanılır üzerine bazı bilgiler vereceğim.

onedio

Onedio’da nasıl içerikler var?

Gündemdeki haberlere ulaşmak istediğinizde Google’da arama bölümüne yazdığınızda, ilk çıkan sayfalardan biri Onedio oluyor. Çeşitli sekmelerde yer alan, konularına göre sıralanmış binlerce içerik Onedio’nun editörleri tarafından günlük hazırlanıyor. Bir çeşit internet gazetesi gibi düşünebilirsiniz. Öncelerde msn.com gibi genel bilinen sitelerden okuduğumuz haberleri, makaleleri burada rahatlıkla bulabiliyoruz. Arayüzü sürekli güncellenen, okuyucularına, takipçilerine yeni bir soluk getiren Onedio aslında bir nevi Instagram, Facebook gibi sosyal platform. Haberler, galeriler, testler, videolar gibi ana sekmelerin dışında yer alan kategoriler var. Bunlar; Onedio özel, Türkiye, Dünya, Eğlence, İş Dünyası, Yaşam, Teknoloji, Kültür ve Spor.

Onedio üzerine bazı bilgiler,

Günümüz gençlerin ve genç hisseden herkesin üye olduğu, girip galerilerde ilgi çekici haberleri okuduğu bir site olan Onedio’ ya nasıl göz atabiliriz peki? Facebook hesabınız varsa, bunun aracılığıyla kayıt olabilir, okuduğunuz içeriklerde yorum yapabilir ve paylaşabilirsiniz. Eğer  Facebook kullanmıyorsanız, e-posta adresinizle kayıt olup profilinizi oluşturabilir, yine aynı şekilde beğendiğiniz içeriklerde yorumlar bırakabilirsiniz. Onedio’yu bu denli farklı kılan, hiç şüphesiz editörlerinin değindiği konuların, insanların aklından geçirdikleri hemen hemen her şey hakkında içerik oluşturuyor olmaları. Hazırlanan aktüel konulardaki testler ile hem psikolojik hem eğlence alanında takipçilerine farklı bir imkan sunuyor. Bununla birlikte, haftanın en çok izlenen videolarına, en çok tıklanan haberlerine ya da en çok merak edilen magazin olaylarına değinebilen nadir sosyal platformlardan biri.

Onedio’ ya erişim nasıl sağlanır?

Hem IOS, hem Android kullanıcıları için uygulama oluşturmuş olan platform, kullanıcılarına bu şekilde takipte kalın imajı verir. Ayrıca kendi sitesinden bizzat erişebilmek için, onedio.com sitesine tıklayıp, incelemediyseniz inceleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version