Nar Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysilerde oluşan bazı lekeler vardır ki, bir türlü çıkmaz. Çamaşır makinesi, kurutma, ıslak mendil, suda bekletme… Hiçbiri fayda etmez, ya lekeyi daha geniş alana yayarlar ya da giysiyi sündürür ve yıpratırlar. O kadar zorlayıcıdır ki bu lekeler, doya doya kahve keyfi yapmanızı, suyu üzerinize sıçrayabilecek yemekler yemenizi, meyve tüketmenizi engelleyecek seviyeye varırlar. Öyle kötü görünür ki, dışarı çıkmak istemezsiniz. Her şekilde sırıtır, giysi ne kadar güzel ve kaliteli olursa olsun, kirli olduğu için atmışlığımız bile vardır çoğu zaman. Hele bir de giyiminize önem veriyor, temizliğinize dikkat ediyorsanız, kimse görmese bile, sadece sizin farkına varmanız, moralinizi bozmak için yeterli olur. Kahve, portakal, nar gibi gıda maddeleri, bunlardan bazılarıdır.  Ama doğru şekilde müdahale ederseniz, nar lekesi de çıkabilir. Giysinizin üzerine bulaşan ve görüntünüzü kirleten nar lekesi nasıl çıkar?

Nar, çok sayıda tanesi olan, kabuğu sert olduğu için, ayıklamak için kuvvet uygulamayı gerektiren, kabuğunu açmak için yüklendiğinizde, bu sefer ya suyu sıçrayan ya da bazı taneleri üzerinize dökülen bir meyvedir. Lezzetinin ve faydalarının yanında, bu lekenin zorluğu, canınızı çok sıkar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, ilk önce, lekeyi kontrol etmeniz gerekir. Nar çok taneli bir meyve olduğu gibi, tişörtün veya elbisenin etrafına bulaşmış ve yayılmış olabilir. Bunun yanında, lekenin etrafına da yayılmış olabilir. Fazla gecikmeden müdahale ettiğiniz takdirde, bu lekeden kolayca kurtulabilirsiniz.

nar lekesi nasil cikar

Limon Kolonyası

Leke oluşumunun üzerinden, 0-30 dakika aralığında bir süre geçtiyse, limon kolonyası ile temizleyebilirsiniz. Limon kolonyasının içindeki alkol, leke çıkarmak için son derece uygundur. Limon kolonyasını lekenin üzerine sürün ve beyaz bir bez ile çamaşır çitiler gibi, lekenin üzerinde gezinin. Kullandığınız bez, kesinlikle beyaz olmalıdır. Bez kesinlikle beyaz olmalıdır, çünkü eğer renkli bir bez ile giysiyi silerseniz, alkol ile buluşan renk, giysinin üzerine kendini bırakacaktır ve giysinizin rengini bozacaktır.

Limon kolonyası ve beyaz bir bez ile lekeyi sildiğiniz takdirde, eğer leke giysinin üzerinde uzun süre kalmamış ve kurumamışsa, kolaylıkla çıkacaktır. Ama leke kurumuşsa, bu durumda işiniz biraz daha zorlaşabilir.

Bulaşık Jeli

Giysinize, tişörtünüze, pantolonunuza nar bulaştı ve lekeyi çok geç gördünüz. Kıyafetin üzerinde nar lekesi kurudu ve artık çıkması çok daha zor görünüyor. Bu durumda yapmanız gereken, bulaşık jeli döktüğünüz suya bu giysiyi bastırıp suyun içinde bekletmek, devamında ise giysiyi çitileyerek yıkamak.  Aslında nar lekesi, özellikle kuruduktan sonra, çıkarılması son derece zor olan bir lekedir. Ama yeni çıkan etkili çamaşır suları da, bu lekeyi çıkarmak için uygundur.

Lekeye bu şekilde müdahale etmeniz durumunda, giysinizi kolaylıkla yıkayabilirsiniz. Ama çok fazla yüklenip kumaşı yıpratmamaya da özen göstermeniz gerekir. Fazla güç uygulamanız durumunda, kumaş sünebilir veya yıpranabilir. Nazik bir şekilde silerek, bu lekeyi çıkarmanız mümkün.

Exit mobile version