Müzekart Nasıl Alınır?

Türkiye’deki tüm müzeleri, belirli bir süre gezebilme hakkı sağlayan Müzekart, özellikle öğrenci ve diğer alt gelir grubundaki insanlara, büyük kolaylık sağlıyor. Satın alındığı andan itibaren, Kültür Ve Turizm Bakanlığı’na ait olan 300’den fazla müze ve ören yerini gezme imkanı sağlayan kart, belirli bir ücret karşılığında, çok daha avantajlı ve kolay bir kültür turizmi imkanı sunuyor. Öğrenciler ve öğretmenler için de, daha uygun fiyata satılan Müzekart nasıl alınır, bu yazıda bu konuya dair bilgiler bulacaksınız.

MüzeKart Nasıl Alınır

MüzeKarta Nasıl Başvurulur?

Normal fiyatı ile 40 TL’ye satılan kart, öğrenci ve öğretmenler için, 20 TL üzerinden, müze ve ören yerlerindeki satış noktalarından, satışa sunuluyor. Kartı almak için, Türkiye genelindeki satış noktalarına, üzerinde fotoğraf bulunan bir kimlik belgesi ile başvurmak yeterli. İnternet üzerinden sadece indirimsiz Müzekart satışı yapılıyor. Müzekart+ (müzekart plus olarak da anılmaktadır) ise, indirimli fiyatı olmadan, 50 TL karşılığında satın alınabiliyor.

Engelsiz Müzekart: Engelli vatandaşlarımız (Refakatçileri hariç) tarafından talep edilmesi halinde yıllık Engelsiz Müzekart ücretsiz olarak düzenlenir.

Karta sahip olabilmek için tek şart; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 5203 sayılı kanuna tabi Mavi Kart sahibi ve KKTC vatandaşı olmak. Bu şartlardan herhangi birini sağlayan herkes, bu kart için başvurabiliyor.

MüzeKart Nasıl Alınır

Kartın avantajlarından sadece kartın üzerinde adı yazan kişinin yararlanabilmektedir. Satın alınan Müzekart ve Müzekart+’ın geçerlilik süresinin 12 ay ile sınırlı olması, satın alma işleminin ardından bu işlemlerinin geri alınmasının ve kartın iadesi gibi bir durumun mümkün olmaması, bu kartlara dair bilinmesi gereken şartlar arasında yer alıyor.

Diğer kartlardan farklı olarak müzekart+ ile, yılda bir kez bazı özel müze yerlerine ücretsiz giriş hakkı elde edilmektedir.

Müzekart’ın yanında, daha çok yabancı turistler için tasarlanmış olan ‘’Museum Pass’’ kartı da mevcut. 85 TL karşılığında satılan kart, 72 saat boyunca müzelere tek giriş imkânı sağlıyor. Kartın ilk müze girişinde okutulmasıyla beraber geçerlilik süresi başlıyor ve İstanbul Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi, Galata Mevlevihanesi gibi, İstanbul ve Türkiye genelinde bulunan birçok tarihi ve kültürel mekanı görme imkanı sağlıyor. Ayrıca kart, İstanbul’daki bazı kültür ve sanat merkezinde de indirim sağlıyor.

MüzeKart Nasıl Alınır

Müzekart ile, Devlet Opera ve Balesi’nin kendi sahnesinde sergilenen gösterilere %20 indirimli bilet alabilirsiniz. Bunun yanı sıra kısa boğaz turlarından % 25, uzun boğaz turlarından %20, bazı müzeler ve restoran-kafe tarzı işletmelerde de %20’ye varan indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Bunun yanında, 50 TL tek fiyat üzerinden satışa sunulan Müzekart+ ile, devlete ait olmayan bazı özel müzelere, kültür ve sanat mekanlarına, her mekana göre değişen oranlarda indirimli giriş imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu kurumların restoran ve kafelerinden de indirimli faydalanabilirsiniz. Müze karta başvurmak için: www.muzekart.com

Müzekart, taşıma kapasitesi düşük olan ve aşırı ziyaretçi yüklemesi sonucu, tarihi dokusunun zarar görebileceği düşünülen; Topkapı Sarayı Müzesi Harem Bölümü, Aya İrini Anıt Müzesi, Efes Örenyeri, Yamaçevler ve Göreme Açıkhava Müzesinin bazı bölgelerinde geçerli değildir.

Exit mobile version