Siteniz Nasıl Mobil Uyumlu Hale Getirilir

Günümüzde internet kullanımı mobilde arttıkça web site sahipleri tıklanma sayılarını artırmak ve tanıtımı hızlandırmak için sitelerini mobil uyumlu yapmaya başlamıştır. Bazı sitelerde daha yapım aşamasındayken bu uygulama eklenirken, eskiden oluşturulmuş siteler de sonradan yapılan eklemelerle mobil kullanıma uyumlu hale getiriliyor.

Web Sitesinin Bağlı Olduğu Yazılıma Göre Mobil Uyumlu Hale Getirme

Bazı web sitelerinin yazılımı başından itibaren mobil uyumlu olduğu için, eğer site sahibi bu yazılımlara sahipse doğrudan o yazılımların kılavuzlarını kullanabilir. Örneğin WordPress‘in yazılımına sahip bir sitede mobil uyum otomatik olarak düzenlenir. Kişi sadece sitesinin (örn. sitem.wordpress.com) temasını belirler ve mobil uygulamada açtığında teması ve paylaşımları otomatik olarak gözükür.

Mobil Uyumlu Site Bir başka yazılım olan Blogger‘da da şu işlemler gerçekleştirilir: Özelleştirmeler’den Özel mobil şablonu seçilerek (Şablon > Mobil şablonu seç) işlem yapılır; böylece orijinal şablon özelleştirmeleri mobile uyarlanır. Sonrasında da bir mobil araçla durum test edilir.

Sitenin Mobil Uyumunun Doğrudan Yapılmadığı Durumlar

Eğer web sitenin yazılımı doğrudan mobil uyumuna sahip değilse aşağıdaki adımlar izlenmelidir.

  1. Öncelikle sitede paylaşılan bilgilerin yedeği alınmalıdır. Olası bir problemde bilgilerin yedeklenmiş olması, site sahibi için kolaylık olacaktır.
  2. CMS sağlayıcıyla bağlantı kurulmalıdır. Bazı durumlarda, en yeni sürüme yapılacak bir güncelleme gerekli güvenlik yükseltmelerini otomatik olarak uygulayarak sitenizi mobil uyumlu hale getirir. İşlem otomatik olarak tetiklenmezse kişi, güvenlik ihlallerini önlemek için manuel olarak başlatmalıdır.
  3. Sitenin teması seçilirken mobil uyumlu özelliğe sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Sitenin mobil uyum testi var ise, mutlaka uygulanmalı ve olası uyuşmazlıklar için sağlayıcıyla görüşülmelidir.

 

Exit mobile version