Migros Sanal Market ile Nasıl Alışveriş Yapılır?

Türkiye’nin ilk sanal market uygulaması olan Migros Sanal Market, Türkiye’nin en büyük ve yaygın gıda e-ticaret sitesi olarak, 1997 yılından beri hizmet vermektedir. Migros Sanal Market’te satılan tüm ürünler, Migros mağazaları ile aynı fiyat ve avantajlara sahip olup 7 gün 24 saat boyunca web sitesi veya mobil uygulama üzerinden sipariş edilebilmektedir.

Migros 2010 yılında Iphone üzerinden gerçekleştirdiği  Mobil Market uygulaması sayesinde  Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) tarafından ” Perakendede Yılın Teknoloji Uygulaması” ödülüne layık görülmüştür.

Migros Sanal Marketten Online Alışveriş Yapmak

Migros Sanal Market ile alışveriş yapabilmek için öncelikle üye formunu doldurup, üyelik işlemlerini tamamlamalısınız ;üye iseniz ‘Üye Girişi kısmından girişinizi yapınız. Migros üyeliği cep telefonu numarası üzerinden yapılır. Telefon numaranıza gönederilen kod ile giriş gerçekleştirebilirsiniz.

Migros Sanal Market’te online stok sistemi kullanıldığı için ”Bölge Seçim” ekranında yapacağınız seçimle bulunduğunuz ya da siparişinizin teslim edilmesini istediğiniz bölgeye hizmet veren mağazanın stoklarına bağlanırsınız. Dolasıyla siparişinizin gelmesini istediğiniz bölgeye göre seçiminizi yapınız.

”Arama” kısmından istediğiniz  ürünü arayabilir ya da ana sayfadaki reyonlar arasında gezinerek ürünleri seçebilirsiniz. Ürün seçiminde adet veya kg cinsinden seçim yapma imkanı sunar. Belirlediğiniz ürünleri ”Sepete Ekle” seçeneğine tıklayarak sepetinize atabilir, alışverişinizi bitirdikten sonra ”Sepetimi Görüntüle” diyerek neler aldığınızı görebilirsiniz. Ana sayfadan tüm kampanyaları görüntüleyebilir, kampanyalı ürünleri listeleyerek indirimli ürünleri ihtiyacınıza göre sepetinize ekleyebilirsiniz.

Aradığınız ürün stoklarda kalmamışsa Migros ekibi sizin için benzer başka bir ürün seçecektir ama isterseniz sizde alternatif ürününüzü seçebilirsiniz. Bunun için siparişi tamamlama aşamasında seçenekler arasında tercihinizi yapmayı unutmayın. Tercihler arasında 3 seçenek sunulur. Ürün yoksa aranarak bilgilendirilebilir, muadilini isteyebilir ya da yoksa göndermeyin seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Migros Sanal Market İle Nasıl Alışveriş Yapılır

Alışverişinizi bitirdikten sonra siparişinizi oluşturma esnasında açılan teslimat ekranında “Siparişim onaylandığında SMS ile bilgilendirme almak istiyorum.” seçeneğini işaretlediğinizde, üyelik bilgilerinizde kayıtlı cep telefonu numaranıza sipariş onay SMS ’iniz otomatik olarak gönderilecektir.

Migros 2020 yılı itibariyle hafta içi ve hafta sonu 09.30-24.00 saatleri arasında teslimat yapar. Teslim edilmesini istediğiniz günü ve saati “teslimat zamanı” sekmesinde 6 farklı saat aralıklarından birini seçerek belirleme imkanı sunar. Eğer beklemek istemiyorsanız anasayfada yer alan “mağazadan teslim alacağım” seçeneğini işaretleyerek siparişinizi kendiniz teslim alabilirsiniz.

Ödeme ve Teslimat

Ödemenizi ise ister internet üzerinden kart numaranızı ve bilgilerinizi girerek, ister siparişiniz kapıya geldiğinde nakit ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Bilgilendirme: Pandemi dönemi boyunca sadece internet üzerinden ya da kapıda kredi kartıyla ödeme yapılabilmektedir. Nakit ödeme kabul edilmemektedir.

Ödemesini tamamladığınız siparişinizi sipariş teslimat saatinizden 1 saat öncesine kadar güncelleyebilirsiniz. Mevcut siparişinize ek yapmak isterseniz seçtiğiniz siparişe eklemek istediğiniz ürünleri her zaman sepete atıp siparişinizi tamamlayabilirsiniz. Ek siparişiniz seçtiğiniz siparişle aynı zamanda aynı adrese teslim edilecektir, ayrıca ek sipariş için tekrar nakliye ücreti ödemezsiniz. Fakat önceki siparişi hangi ödeme seçeneği ile sonlandırdıysanız, ek yaptığınız siparişi de yine aynı ödeme seçeneklerinden biri ile tamamlamanız gerekir.

Migros Sanal Market alışverişi yaparken Money Card bilgilerinizi kaydederek kampanyalardan faydalabilirsiniz. Güncel kampanyalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ayrıca Migros Türkiye mobil uygulamasını da indirmenizi tavsiye ederiz.

Keyifli alışverişler dileriz.

 

Exit mobile version