Kuş Pisliği Nasıl Temizlenir?

Kuşların araçların üzerine bıraktıkları dışkı aynı zamanda idrar içerir. Bu kombinasyon içerdiği asit sebebiyle aracın boyası ve hatta boya altındaki materyal için oldukça zararlıdır. Uzun süre temizlenmemiş kuş pislikleri, güneşin de etkisiyle boyayla dahi kapatılamayacak zararlar verir. Bu sebeple araba üzerinde kuş pisliğini fark ettiğiniz an müdahale etmenizde yarar var.

Araç üzerindeki kuş pisliği nasıl temizlenir?

Araç üzerindeki kuş pisliği kurumamışsa: Dışkıyı, arabamızın boyasına zarar vermeyecek yumuşak bir bez veya kağıtla temizleyebiliriz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, dışkıyı yaymadan temizlemek. Ve etrafının da temizlenmiş olduğundan emin olmak. Yayılan kuş pisliği daha geniş bir alana zarar verir.
Araç üzerindeki kuş pisliği kurumuşsa: Kuruyan kuş pisliğinin zararı çok daha fazladır. Fark eder etmez zaman kaybetmeden temizlemek gerekir. Özellikle kuş pisliği temizliği için marketlerde çeşitli malzemeler satılmaktadır ama ılık su da büyük ölçüde işimizi görecektir.

Araç üzerindeki kuş pisliğini temizlerken dikkat edilmesi gerekenler:

Arabayı kuş pisliğinde korumak için neler yapabilirsiniz

Özellikle uzun süre kuş pisliğinden temizlenmemiş yüzeyler size boya masrafı çıkaracaktır. Kuş pisliğini her seferinde kurumadan görüp müdahale etmek de oldukça zordur. Bu yüzden aracınızı mümkün olduğunda ağaç altlarına koymamaya, varsa kapalı garajda tutmaya özen göstermelisiniz. Kapalı garaj imkanı olmayanlar; uzun süreli araç kullanılmadığı zamanlarda araba kılıfı kullanarak arabanın korunmasını sağlayabilirler.

Bütün bunların yanında araba yüzeyini korumanın en etkili yöntemi boya koruma yaptırmaktır. Bu hizmeti profesyonel bakım yapan güvenilir bir kurumdan alabilirsiniz. Güvenilir dememizin sebebine gelirsek; bir çok yer pasta cilalama yaparak boya koruma yaptığını iddia etmektedir. Oysa boya koruma kesinlikle cila işlemi değildir. Cila işlemi kısa sürede güneş ve yıkama ile etkisini kaybeder. Aracınızı nano boya koruma yaptırarak kuş pisliğinin etkilerinden uzun süre koruyabilirsiniz.

Exit mobile version