Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Bazılarımız büyük mutfaklara sahipken, bazılarımız da dekorasyon hileleri ile küçük mutfakları daha büyük göstermenin yollarını denemektedir. Mutfakta iş yaparken içiniz açılsın istiyorsanız bu 10 pratik öneriyi dikkate almanızda fayda var.

Mutfakta Açık Renkler Tercih Edilmeli

Büyük pencereleri olmayan karanlık bir yapıya sahip ve küçük olan mutfaklar için en ideal renk açık ve canlı renklerdir. Mutfağın rengini açmak için öncelikle duvar renginde açıklığa gitmek farkın hemen hissedilmesini sağlayacaktır.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

Kullanışlı Mutfak Dolapları

Beyaz eşyaları içine sığdırma özelliğine sahip kompakt dolap modelleri, küçük mutfaklarda yerden tasarruf etmek için en doğru seçimlerden biridir. Mutfağın ve kullanım alanlarını özelliğine göre özel olarak yapılmış bir dolap, mutfakta büyük ölçüde kurtarıcınız olacaktır. Mutfak dolapları genellikle kapaklı raf sistemi şeklinde olsa da, küçük mutfağınıza derin çekmeceler yaptırabilirsiniz.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

Mutfakta Köşe Takımı

Mutfak masası etrafında dağılmış sandalyeleri görmek yerine, derli toplu duran şık bir köşe takımı her mutfak için olmazsa olmazlardan biridir. Özellikle mutfağınız küçükse yemek saatlerini daha keyifli geçirmek için köşe takımı arayışına girmelisiniz.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

İlginç Mutfak Tasarımları

Her geçen gün akıllıca bir eşya mutfakta hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Özellikle mutfağı küçük olanlar için en ölü alanları dahi kullanıma sunan raf sistemleri büyük ölçüde kurtarıcı niteliği taşımaktadır. Dar alanları en kullanışlı şekilde kullanmaya yönelik tasarlanmış olan mutfak modelleri, mutfaktaki her ihtiyacı kapsayan oldukça fonksiyonel tasarımlardır. Ancak mutfakta da şıklıktan ödün vermeyenlere az hitap etse de, küçük mutfağa sahip olanların değerlendirebilecekleri fikirler arasındadır.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

Kullanışlı Mutfak Ürünleri

Mutfaktaki işleri kolaylaştırdığı kadar yerden de tasarruf ettiren orijinal bazı fikirler, gören herkesin sahip olmak isteyeceği niteliktedir. Özellikle köşe alanları akıllıca kullanabilmek için köşe raf sistemleri ve dolap içi bazı mekanizmalar mutfakta fazlasıyla rahat edilmesini sağlamaktadır.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

Mutfakta Az Eşya Kullanmak

Küçük olan mutfakları gereksiz eşyalarla kalabalık göstermek yerine ihtiyaca göre dizayn etmek kullanım açısından da rahat ettirecektir. Bu noktada mutfaktaki ihtiyaçların belirlenmesi, tercih edilecek eşyalarında daha az sayıda olmasını sağlayacaktır.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

Mutfaktaki Köşe Alanlar Değerlendirilmeli

Mutfak içinde yer alan bazı köşeler kullanılmayacak şekilde boş duran yerlerdir. Bu konuda küçük mutfağın her noktasını değerlendirmek için çaba harcayanların köşe alanlar için yaptıracakları özel çekmece ve dolaplar, mutfaktaki bazı eşyalar için yer açılmasını sağlayacaktır.

küçük mutfaklar için dekorasyon önerileri

Exit mobile version