Kredili Mevduat Hesabı (KMH) Nasıl Açılır?

Uzun adıyla kredili mevduat hesabı ya da bankacılık dilinde yaygın olarak kullanılan kısa ismiyle KMH hesabı açmak için ihtiyaç duyacağınız tüm detay bilgileri araştırdık. Kredili Mevduat Hesabı açtırmadan önce öncelikle kmh hakkında bilgi sahibi olmanızı isteriz.

Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

Genel adı bankacılık sektöründe kredili mevduat hesabı olmasına karşı bazı bankalar kmh’a kendi isimlerini vermişlerdir. Mesela bankalar bu ürünlerine Avans hesap, esnek hesap, kurtaran hesap, kaynak hesap, ek hesap gibi isimler de verebiliyorlar. Aslında isimler üç aşağı beş yukarı değişse de kredili mevduat hesabının amacı nakite ihtiyacı olan ve hesabında nakit olmayan müşterilerin kullanacakları, önceden tanımlanmış kmh limiti dahilinde nakit kullanmalarını sağlamak ve kullanılan nakit miktarını belirli faiz oranları dahilinde oluşacak faiz alacağını da müşteriye yansıtmaktır. Yani çok acil ve hemen ödemeniz gereken bir ödemeyi kredili mevduat hesabınızdan ödeyip birkaç gün sonra eksiye düşen hesabınıza oluşacak faiz de ekleyerek kullandığınız miktarı hesabınıza geri yatırabilirsiniz.

Hesabınızda para kalmasa bile Kredili Mevduat Hesabınız varsa yapabileceğiniz işlemler genel olarak şunlardır:

Kredili Mevduat Hesabına Başvuru Nasıl Yapılır?

KMH’a başvuru birçok bankada şubelere giderek yapılmaktadır. Şubeler kredili mevduat hesabı açtırmanız için sizden belirli evraklar isteyeceklerdir. Bu evrakları şubelere giderek elden teslim etmeniz gerekmektedir. Hesabınız olan bankanızda kmh açtırmanız için süreci bankanızın 444’lü numarasını arıyarak da daha detaylı öğrenebilirsiniz.

Kredili Mevduat Hesabı Açtırırken İstenen Belgeler:

Yine bankaya göre başvuruda istenilen belgeler değişse de sektörde genel olarak istenecek evraklar şu şekildedir.

Kredili Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Yukarıda istenilen belgeleri hesabınızın bulunduğu bankanızın herhangi bir şubesine ya da yeni hesap açtırmak istediğiniz bankanın herhangi bir şubesine elden teslim ederek başvuru yaparsınız. Banka tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra genelde 3-5 iş günü içerisinde size başvuruda verdiğiniz cep telefonu üzerinden sms veya arama yoluyla banka yetkilileri ulaşır ve başvurunuzun sonucu ile ilgili bilgi verirler.

Kredili Mevduat Hesabının Faizi Nasıl Hesaplanır?

Her bankanın kmh için aldığı günlük faiz oranları değişmektedir. Bu nedenle bu faiz oranlarını bankanızın web sitesinden ya da şubelerinden öğreniniz.

Size tavsiyemiz herhangi bir mağduriyete sebep olmamanız için yukarıda anlattığımız Kredili Mevduat Hesabı açtırma sürecinin detaylarını bankanızdan ayrıca öğrenmeniz, sizin için daha emin ve doğru bir yöntem olacaktır.

Exit mobile version