Kredi Kartıyla Bitcoin Nasıl Alınır?

Tüm dünyayı kasıp kavuran Bitcoin çılgınlığı büyümeye devam ediyor. Bitcoin, yüzlerce dijital para birimi arasında şüphesiz en ünlüsü. Geçtiğimiz günlerde (Kasım 2017) 1 Bitcoin’in değeri, $10.000’ı geçti. İnanılmaz bir ivme yakalayan Bitcoin, bu artışı uzun bir süre daha sürdürecek gibi görünüyor.Bu noktada hemen hemen her insan Bitcoin almayı düşünüyor. Böyle bir yatırımın neredeyse risksiz bir biçimde yüksek kâr sağlayacağı aşikâr görünüyor. Ancak ya cesaret edemediği için ya da nasıl alacağını bilmediği için Bitcoin almak isteyen insanların büyük çoğunluğu bu isteği eyleme dönüştüremiyor. Bu yazımızda tamamen güvenilir bir exchange üzerinden kredi kartı ile Bitcoin nasıl alınır adım adım anlatacağız.

Bitcoin Satın Alma Yöntemleri

Günümüzde Bitcoin almak için oluşturulmuş onlarca exchange web sitesi bulunmakta fakat bunların bazıları kart ile ödeme yöntemini kabul etmiyor ve sizden swift ya da havale yapmanızı istiyor. Özellikle Türk exchange sitelerinde havale yöntemi daha çok tercih edilmektedir. Havale ile para göndererek bitcoin satın almak swift işlemi ve onaylanması birden fazla gün süreceği için daha hızlı olmak isteyen kişilerce pek tercih edilmiyor. Çünkü satın almak istediğiniz zamanki Bitcoin fiyatları ile paranın exchangedeki hesabınıza geçtiği (2-3 gün sonra) zamanki bitcoin fiyatları aynı kalmayacaktır ve değişiklik gösterecektir. Bu noktada cex.io gibi yabancı ve güvenilir exchange bitcoin satan siteler devreye giriyor. Dünyanın her tarafından, çok sayıda insanın kullandığı tamamen güvenilir bir site olan cex.io diğer sitelerin aksine kredi kartı yoluyla ödeme kabul ederek Bitcoin alma işini oldukça kolaylaştırıyor. Şimdi cex.io üzerinden kredi kartıyla nasıl Bitcoin alındığını ekran görüntüleriyle adım adım açıklayalım.Başlıyoruz…

Cex.io Güvenilir Bir Site Midir?

Kredi kartıl ile Bitcoin nasıl alınır anlatmaya başlamadan önce neden cex.io’yu seçtiğimizden biraz bahsetmek isteriz. Cex.io, 2013’ün başından beri hizmet veren İngiltere merkezli bir site. Günde ortalama 53 milyon doların üzerinde para transferi yapılıyor. Güvenlik sertifikalarına sahip olmakla birlikte, şifrelenmiş veriler kullanarak en üst düzeyde güvenlik sağlamayı yıllardır başarıyor. Sitede, bugüne kadar hiçbir üyenin hırsızlık veya bakiye kaybı gibi bir sorunla karşılaşmadığı belirtiliyor.

Cex.io Sitesi Üzerinden Kredi Kartıyla Bitcoin Almak:

İlk olarak cex.io sitesine bu link üzerinden girerek siteye kayıt olmalısınız. Kayıt olmak için öncelikle “Register” butonuna tıklayın.Ardından karşınıza çıkan bu sayfada, istediğiniz yol ile kaydınızı oluşturun ve yine “Register” butonuna tıklayın. Sıfırdan üyelik oluşturmak zor geliyorsa Google veya Facebook üyelikleriniz üzerinden de hesabınızı oluşturabilirsiniz.İsteğe bağlı olarak, bu sayfadan hesabınızın güvenliğini arttırmanın bir yolunu seçebilirsiniz. Smartphone app seçeneğini tercih ederseniz, Google Authenticator isimli uygulamayı akıllı telefonunuza indirip, bu uygulamanın sizin için oluşturduğu 6 rakamdan oluşan şifreyi hesabınıza her giriş yaptığınızda siteye girmeniz gerekecektir. Authenticator uygulamasının oluşturduğu şifreler her 30 saniyede bir değişerek başkası tarafından hesabınıza girilmesini imkânsız hale getirmektedir. SMS/Phone Request seçeneğini tercih ettiğiniz takdirde, hesabınıza her giriş yaptığınızda telefon numaranıza SMS yoluyla bir kod gönderilecek ve bu kodu siteye girmeniz istenecek. Eğer güvenlik önlemi istemiyorsanız sağdaki kutucuğu seçebilirsiniz. Bu aşamada Smartphone App seçeneğini tercih etmeniz önerilir. Ekranınıza gelen kodu Authenticator uygulamasında okutarak bu kısmı tamamlayabilirsiniz.Bu aşamayı da tamamladıktan sonra e-posta adresinize gelen onay mailine girip “Confirm” butonuna tıklayarak üyeliğinizi onayladıktan sonra hesabınız sorunsuz bir şekilde aktif olacaktır.

Şimdi sıra profil bilgilerinizi güncellemede. İlk olarak sağ üst menüden Profile kısmına tıklayın.

Bu kısımda istenen bilgileri eksiksiz girin. Telefonunuza indirdiğiniz Authenticator uygulamasındaki kodu Verification Code alanına girin. Ardından Save Profile butonuna tıklayın.

Bu kısmı da tamamladıktan sonra geriye doğrulama işlemleri kalıyor. Bu işlemlerin amacı hesabınızın güvence altında kalmasını sağlayarak kredi kartı dolandırıcılıklarının kesin bir şekilde önüne geçebilmek. Yine sağ üstteki menüye gelip bu kez Verification kısmına tıklayın.

Buradaki 4 aşamayı da tamamlayarak hesabınızı doğrulayacaksınız. Bilgileri doğru girmeniz önemli çünkü daha sonra fotoğraflarla kanıtlamanız istenecek. İlk olarak ID TYPE kısmına gelerek Edit butonuna tıklayın.

Select ID Type kısmından, hangi belgeniz ile doğrulama işlemlerini yapmak istiyorsanız onu seçin ve o belgenizleilgili istenen bilgileri girin. Sağdaki seri no kısmına, seçtiğiniz belgeye göre pasaport numarası, TC kimlik numarası veya ehliyet numarası girin. Ardından alt kısımdaki iki kutucuğu işaretleyin ve Next step butonuna tıklayın.

 

Bu kısımda sizden istenen bilgileri girin. Yanında optional yazan kutucukları boş bırakın. Ardından yine Next step’e tıklayın. (Türkiye için alan kodu +90’dır.)

Burada sol tarafa adres bilgilerinizi girip sağ üstteki kutucuğu işaretleyin ve Next step’e tıklayın.

Doğrulama işlemlerinin son adımında sizden istenen belgelerin fotoğraflarını yüklemeniz gerekmekte. İlk olarak üstteki kısımda Upload’a tıklayın ve önceki aşamada seçtiğiniz belgenin fotoğraflarını yükleyin. Ardından ikinci kısımda aynı belgeyi elinizde tutarak çektiğiniz selfie’yi yükleyin. Üçüncü kısımda öncelikle soldan istediğiniz belgeyi seçip onu yükleyin. Electricity Bill’i seçerek elektrik faturasını yükleyebilirsiniz. Other Documents’a tıklayarak ikametgah belgesi gibi adresinizi doğrulayan bir belge yükleyebilirsiniz. Ardından Complete Verification’a tıklayarak doğrulama işlemlerini bitirmiş olacaksınız.

Artık sitede bir üyeliğiniz olduğuna göre, Bitcoin satın alma işlemine geçebilirsiniz. Siteye giriş yaptığınızda ana sayfanın sağ üst köşesinde “DEPOSIT” yazan yeşil bir kutucuk göreceksiniz. Bu kutucuğa tıklayın.Bu sayfada soldaki “Payment card” kutucuğunu seçip alt taraftaki “Add a new card” butonuna tıklayın.Kartınızın ön yüzündeki bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde buraya yazdıktan sonra “Proceed” butonuna tıklayın.Not: Eğer kartınızın üzerinde herhangi bir isim yazmıyorsa, kart kimin üzerine kayıtlıysa o kişinin adını kimlikte yazdığı şekilde yazın.Üst kısımda 3 kutucuk görüyorsunuz, bunlardan birini seçin. Ardından en alttaki kutucuğa tıklayıp ödeme yaptığınız kartı elinizde tutarak çektiğiniz selfie’yi yükleyin. Daha sonra en üstte seçtiğiniz belgenin fotoğrafını çekin ve 2. sıradaki kutucuğa tıklayarak buraya yükleyin. Eğer kimlik veya ehliyeti seçtiyseniz iki yüzünü de çekmelisiniz.

Cex.io Benzeri Bitcoin Satan Diğer Güvenilir Siteler

Kraken

Merkezi San Francisco’da bulunan Kraken, Bitcoin alım-satım siteleri arasında öne çıkanlardan biridir. Site üzerinden günde ortalama 285 milyon doların üzerinde para akışı sağlanmaktadır. Müşterilerinin güvenliğine oldukça önem veren Kraken, müşteri memnuniyeti konusunda başarılı bir yol izliyor. Kraken’a bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Poloniex

Poloniex de piyasadaki en büyük Bitcoin alım-satım sitelerinden biridir. Günlük trafiği ortalama 500 milyon dolara yakın olan ABD merkezli site, kullanıcılarına yüksek güvenlik imkanı sağlıyor. Poloniex’e bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Binance

Çin merkezli sitede günde ortalama 140 milyon doların üzerinde para transferi gerçekleşmektedir. Diğer siteler gibi Binance de sertifikalı ve güvenilir bir Bitcoin alım-satım sitesidir. Binance’e bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version