Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı, bankalarca ve kimi kuruluşlarca kişilere verilen, günlük satın almalarda para ve çek kullanımını önlemeyi amaçlayan bir ödeme biçimidir. Alınan malın ya da yaptırılan hizmetin bedelinin, söz konusu kartı veren yerce ödenmesi güvencesini taşıyan bir sistem getirmektedir. Müşterinin başvurduğu tarihe göre her ay harcamalar faturalandırılır ve dönem sonunda (30 gün) müşteri, bu faturaları ödeyerek kredi borcunu sıfırlandırır.

Dünya’da kabul gören önemli kredi ve banka kartı şirketleri bulunmaktadır. Visa, Mastercard gibi şirketlerin genel amaçları aynı dünyada varolan nakit para akışını Banka Kartları, Kredi kartları, Ön ödemeli Kartlar gibi sistemlere taşımaktır. Şuan dünyada hala %85 nakit para kullanılmaktadır.
Başvurular, bankaların web sitelerinde detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Türkiye’deki bazı bankalara ait başvuru süreçleri şu şekildedir:

Türkiye İş Bankası Kredi Kartı Başvurusu

İş Bankası’nın aşağıda belirtilen web sitesine girerek online başvuru sağlanabilir. 5 farklı kart tipine sahip olan banka (Maximum Tema Kart, Maximum Kart, İş’te Üniversiteli, Maximiles, Makro Maximum Kart) kart tipine göre daha sonra müşteriyle iletişime geçerek gerekli belgeleri talep eder. Müşteri de en yakın İş Bankası’na bu belgeleri teslim etmelidir; örneğin İş’te Ünivetsiteli kartı için üniversite öğrencisi, öğrenciliğini ispatlamak amacıyla öğrenci belgesi teslim etmelidir.

Garanti Bankası Kredi Kartı Başvurusu

Benzer şekilde Garanti Bankası da yine aşağıdaki web sitesinden online başvuru kabul etmektedir. Garanti Bankası’nın dört farklı kart çeşidi bulunmaktadır: Bonus, Bonus Gold, Bonus Platinium ve Bonus American Express. Bu dört kart tipi, harcamalarınıza göre belirleyebileceğiniz kartlardır. Online formdaki bilgileri doldurarak müşteri temsilcisinin müşteriye ulaşılması sağlanmaktadır.

Kredi Kartı Başvurusu

Denizbank Kredi Kartı Başvurusu

Denizbank da yine paralel şekilde bir online form ile müşterilerine ulaşmayı hedeflemiştir. Söz konusu formdaki bilgileri girdikten sonra müşteri temsilcisi sizinle mail ya da telefon yoluyla ulaşmaktadır. Ayrıca paylaşılan sayfada kredi kartı başvurusu dışındaki diğer başvurularınız için de liste hazırlanmıştır.

Yapı Kredi Bankası Kredi Kartı Başvurusu

Yapı Kredi Bankası (YKB) altı farklı seçeneğiyle hem gezmeyi seven müşteri dostu kart sistemi yaratmış hem de alışverişin daha tutarlı harcamalarla ilerlemesini sağlamıştır: Yapı Kredi World, Yapı Kredi Crystal, Yapı Kredi Adios, Yapı Kredi Adios Premium, Yapı Kredi Play ve Yapı Kredi Taksitçi. Web sitesinden müşteri ilgilendiği kartın bilgilerini elde ederek başvurusunu yapabilir.

Akbank Kredi Kartı Başvurusu

Akbank, bünyesindeki üç kredi kartı (Axess, Axess Wings ve Axess Free) ile kartlara ait ayrıcalık ve avantajları içeren bir web sayfasıyla online başvuruları kabul etmektedir.

Exit mobile version