Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır? Koltuk Nasıl Silinir?

Ev hanımlarının zamanının çoğunluğu temizlik yapmakla geçer, bu kaçınılmaz bir gerçektir. Halı, perde, cam, koltuk derken sonu gelmeyen temizlik maceraları. Yaşadığımız alanların temizliği belli aralıklarla yapıldığı sürece hijyen hep olacaktır. Bu makalemizin konusu da koltuk temizliği. Günlük yaşantımızda en çok kullandığımız eşyalardan biri de koltuklardır. Bu sebepten dolayı en çok da koltuklar kirlenir. Özellikle açık renk koltukların kirleri daha çok belli olur bu yüzden temizlikleri de oldukça zorlayıcıdır. Koltukların görünümü de önemlidir, güneş ışınlarına maruz kalan koltuklar daha erken yıpranır ve renkleri solar. Bu yüzden koltuklarınızı mümkün olduğunca güneş ışınları ve toz almasını engellemeniz gerekir, arada bir yerlerini değiştirerek bunu az da olsa engellemiş olursunuz.

Koltukların temizliği bütçenize göre profesyonel temizlik şirketleri tarafından da yapılabilir. Günümüzde her şey için çok güzel imkanlar sunulmaktadır yeter ki maddi imkanınız el versin. Bu işin ehli olan halı ve koltuk yıkama fabrikaları da sizin için bir seçenektir. Güvenebileceğiniz bir yer ise tabi ki.

  1. Peki koltuklarınızı evde kendiniz nasıl temizlersiniz ?

Koltuklarınızı evde kendiniz temizlemek istiyorsanız öncelikle doğru malzemeler ve pratik yöntemlerle üstesinden gelebilirsiniz. Koltuk temizliğine başlamadan önce temizlik talimatını mutlaka okumalısınız, ya da koltuğu satın aldığınız yer ile iletişime geçerek nasıl temizlenmesi gerektiği konusunda bilgi almalısınız. Yanlış deterjan ya da yanlış temizleme yöntemi kullanarak koltuklarınıza zarar verebilirsiniz bu yüzden bilgi almanız çok önemli. Kumaşın cinsi ve rengi temizlerken önemli rol oynamaktadır. Yapmanız gerekenleri aşağıda sıralayalım :

Bütün temizliklerde kullanılabilen sirkeyi de koltuk temizliğinde kabın içerisine bir miktar dökerek leke çıkarıcı olarak da kullanabilirsiniz. Çıkarılabilir koltuk kılıflarınız varsa makinaya atarak yıkayabilirsiniz.

  1. Koltuk temizliğinde dikkat etmeniz gerekenler nelerdir ?

Günlük yaptığınız temizliklerde elektrikli süpürge uç aparatıyla koltuklarınızın üzerlerini süpürün böylelikle tozlar birikmez. Temizlerken kullanacağınız temizlik malzemelerinin koltuğun rengini ağartacak ya da koltuğun kumaşına zarar verecek özellikte olmamasına dikkat edin. Daha iyi temizlensin lekeler çıksın diye kesinlikle çamaşır suyu ve bunun gibi sağlığa ve koltukların yüzeyine zarar verecek malzemeler kullanmayın. Satın aldığınız leke çıkarıcıları veya deterjanları kullanacaksanız da eldivensiz kullanmamaya özen gösterin. Sildiğiniz koltukların kuruması için camları açın 1 gün boyunca kuruyana kadar üzerinde oturmayın.

Exit mobile version