Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasına Başvuru Nasıl Yapılır?

Kim Milyoner Olmak İster yarışması, yıllardır televizyonda yer alan, aslında Kenan Işık sunumu ile özdeşleştirdiğimiz ama usta oyuncunun rahatsızlığı nedeniyle, bir süredir çeşitli ünlü isimlerin sunumu ile gerçekleştirilen, bir televizyon klasiği halini almış bir bilgi yarışması.

Tıpkı ABD’de yayımlanmış olan özgün format gibi, kendine has bir atmosfere, çok farklı bir havaya sahip olan yarışma, birçoğumuzun çocukluğundan beri izlediği, özellikle ‘’son kararınız mı?’’ cümlesiyle akıllarımızda kendine yer edinen yarışma, zaman içinde değişen ismine ve formatına karşın, ilgi çekici özelliğini hiçbir zaman kaybetmedi. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına nasıl başvuru yapılır, yarışmanın aşamaları ve koşulları nelerdir, bir de buna bakalım.

Kim Milyoner Olmak İster’e Nasıl Başvurulur?

atv.com.tr/milyoner/form http://www.atv.com.tr/milyoner/form sitesine girip, bu adreste yer alan formu doldurmanız gerekiyor. Arama motoruna, anahtar kelimeleri yazmanız halinde de, başvuru sayfasına ulaşmanız mümkün.

Bu sayfada, yarışmaya katılmak için doldurmanız gereken bir form var. Öncelikle, kendinize ait, güncel bir fotoğraf ve kimlik numarası bilginizi girmeniz isteniyor. Devamında, size ait kişisel bilgiler, örneğin, adınız ve soyadınız, yaşadığınız şehir, yaşınız, medeni haliniz, cinsiyetiniz, ailenizin yaşadığı şehir, aslen nereli olduğunuz, uğraştığınız meslek, en son okuduğunuz okul ve bölüm gibi bilgiler vermeniz gerekiyor.

Bunların dışında, konuştuğunuz diller, varsa özel yetenekleriniz, en sevdiğiniz kitaplar ve filmler gibi, yarışmanın formatıyla da ilgili olarak düşünülebilecek sorulara cevap vermeniz isteniyor.

kim milyoner olmak ister yarışmasına nasıl basvuru yapılır

Ön Eleme

Yarışmanın eski ve özgün formatında, başvuran katılımcılar arasından, ‘’sıralama sorusu’’ adı verilen bir ön eleme turuyla, bir kişi seçilirdi. Bu soru, aslında son derece basit, sadece hızlı cevap vermeyi gerektiren bir soru olurdu. Çünkü, bu aşamada önemli olan, en hızlı cevap veren yarışmacı olmak. Yarışmacılar arasında yapılan sıralamada, en hızlı ve doğru cevap veren yarışmacı, final olarak düşünülebilecek, yarışmanın sunucusunun karşısında, sorulara cevap vermek üzerine kurulu etaba kalabiliyordu.

Yarışmaya gelen yeni özellikler ve değişen format içinde, sıralama sorusunun kalkması bulunuyor. Başvurular arasından seçilen yarışmacılar, ATV genel merkez binasına giderek, oradaki ön eleme aşamasına katılıyorlar ve bu aşamayı geçen yarışmacı, final turuna katılmaya hak kazanıyor.

kim milyoner olmak ister yarışmasına nasıl basvuru yapılır

Yarışma Kuralları

Finale kalan yarışmacı, öncelikle ‘’baraj sorusu’’ adı verilen sorulara kadar, yanlış bir cevap verdiği takdirde, kazandığı bütün parayı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Baraj sorusuna doğru cevap veren yarışmacı, bu sorunun değeri olan para miktarını korumaya alıyor ve minimum kazanılan miktar olarak görülebiliyor. İlk baraj sorusunun değeri, 5 bin lira, ikincisi 10 bin, üçüncüsü 15 bin ve dördüncüsü 30 bin şeklinde ilerleyen sorular, eski yarışmada 500 milyar lira, yeni para birimi ve yeni yarışmada, 1 milyon liralık ödüle kadar gidebiliyor.

Yarışmaya gelen yeni özellikler ve değişen format içinde, sıralama sorusunun kalkması bulunuyor. Başvurular arasından seçilen yarışmacılar, ATV genel merkez binasına giderek, oradaki ön eleme aşamasına katılıyorlar ve bu aşamayı geçen yarışmacı, final turuna katılmaya hak kazanıyor.

Final turunda yapılan değişiklikler de mevcut. Örneğin, eskiden baraj sorusundan önceki sorularda da zaman sınırı yokken, değişen formatta, baraj sorusuna kadar olan sorularda, ilk soruda 10 saniye, diğer sorularda biraz daha fazla olacak şekilde, bir zaman sınırı içinde, soruya cevap vermek durumundalar. Ayrıca, baraj sorusu, ‘’sesli soru’’ olarak adlandırılıyor ve dinletilen sesten hareketle bir soru soruluyor. Bu bazen bir şarkının türü oluyor, bazen o şarkıyı seslendiren sanatçının kim olduğu.

kim milyoner olmak ister yarışmasına nasıl basvuru yapılır

Jokerler arasında, telefon, yarı yarıya, seyirciye sorma jokerleri bulunduğu gibi, ilk baraj sorusunun ardından geçerli olacak, yeni bir joker daha bulunuyor. Bu joker, yarışmacının bir soruya, iki cevap verebilmesini mümkün kılıyor. ‘’Çift cevap’’ adı verilen joker, ilk cevabın yanlış olması durumunda, bir cevap daha verilebilmesini sağlıyor.

Yarışmacılarına her programda, bilgileri ile para kazanma zevkini tattıran program, bir televizyon klasiği olarak, yolculuğuna devam ediyor.

Exit mobile version