Kahve Lekesi Nasıl Temizlenir?

Dünyada en çok tüketilen içeceklerin başında gelen ve gündelik hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olan kahve, verdiği keyifle ve vücuda olan faydalarıyla uzun süreler yerini başka bir içeceğe kaptırmayacağa benziyor. Cafede, trafikte, ofiste, okulda kahveyi elinden bırakmayan insanların, yürürken dahi kahvelerini tükettiklerini görebiliriz.

Sizin de kahve alışkanlığınız varsa kahveyle ilgili ufak bir kaza geçirmenizde pek mümkün. Bu yazımızda zor gibi duran kahve lekelerinin üstesinden nasıl gelinir ve kahve lekeleri nasıl temizlenir gibi soruların en pratik yollarıyla cevaplarını bulabilirsiniz.

Kahve lekesi çıkarmada ilk müdahale nasıl olmalı?

Kahve lekesini çıkartmak için muhtemelen gerekli ekipmanlar yanınızda olmayabilir. Mesela arkadaşlarınızla iş çıkışı kafede harika bir vakit geçiriyorsunuz. Keyifle kahvenizi yudumladınız ve giysinize kahve döküldüğünü fark ettiniz;

Giysilerdeki kahve lekesi nasıl temizlenir?

Öncelikle burada vereceğimiz tavsiyeler için en önemli olan şey giysinizin talimatları arasında yıkanabilir işaretinin olmasıdır. İpek, yün, doğal elyaf, süet tarzı narin giysilerinizde oluşan lekeleri temizlemek için profesyonel yardım almanız gerekebilir. Giysilerdeki kahve lekesi temizleme yöntemleri:

Anında müdahaleyi uyguladıktan sonra;

Kahve lekesini çıkarmak için alternatif yöntemler

Halıdaki kahve lekesi nasıl temizlenir?

Halıdaki kahve lekesini temizlemek için alternatif yöntemler

Mobilyadaki kahve lekesi nasıl temizlenir?

Sehpalardaki, fincanların bıraktığı kahve lekesini çıkarmak ıslak ya da kuru bir bez yardımıyla kolay gözükse de kuruyan bir kahve lekesini çıkartmak bazen biraz uğraştırabilir. İşte bu gibi durumlarda;

Önemli hatırlatmalar:

Exit mobile version