Kadife Perde Nasıl Temizlenir?

Çoğu zaman ev dekorasyonunda şık durduğu, ısı tasarrufu sağlaması ve güneş ışığını engellemesi nedeniyle tercih edilen kadife perdelerin temizliği yapılırken canlı renk ve dokularını koruması için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

Kadife bildiğiniz gibi çok hassas bir kumaştır. Bu nedenle kadife perdeler diğer perde türleri gibi tek başına ve az deterjan ile yıkanmalıdır.

Toz deterjanla yıkandığında perdeler sertleşebilir, renkleri solabilir, ip çekilmeleri görülebilir. Ayrıca toz deterjanın miktarını iyi ayarlayamazsanız koyu renk kadife perde üzerinde beyaz lekeler bırakabilir. Bu sebeple kadife perde temizliği için sıvı deterjan kullanmakta yarar var.

Kadife Perde Nasıl Temizlenir?

Eğer perdeniz lekeliyse önce küçük bir alanda su ve deterjan dengesini test etmeniz gerekir. Aşırı ıslatma ve sabun leke değişimine neden olabilir. Kadife perde; kullanma talimatında aksi belirtilmediği takdirde makinenin hassas çamaşır programında ya da varsa elde yıkama programında yıkanabilir. Program genellikle maksimum 30 derece, 800 devirdir.

Lekeyi sildikten sonra tüylerin yapışmaması için fön makinesiyle kurutun, ardından fırçalayın.

Kesinlikle elinizde çitilemeyin ya da sıkmayın, suyla ıslatın veya silin. Kadife kumaşlar için satılan yumuşak uçlu fırçalarla da fırçalayabilirsiniz. Yinede en garantili temizlik yöntemi için kuru temizlemeyi öneririz.

Düzenli aralıklarla fırçalama, süpürge ile vakumlama işlemi kadifenin parlak ve yumuşak görüntüsünü korumaya yardımcı olsa da kullanmadığınız zamanlarda katlamak yerine rulo halinde sararak koruyabilirsiniz.

Kadife Perde Nasıl Ütülenir?

Ütüleme işleminin kumaşın tersinden yapılması gerekir. Ön yüzünden direkt ütüleme yapmayın. Bu liflerin dolgunluğunu kaybetmesine ve yapışmış bir görüntü almasına neden olur.

Kadife kumaşlar; pamuklu ve saten ipliklerin dışında polyesterden imal edilir. Bu nedenle düzünden ütülerseniz kumaşın yanıp parlamada yapabilir.

Ütü yüzeyini bastırarak çalışmak yerine, yüksek buhar gücüyle kırışıkları açmayı deneyin.
Aynı alanda çok uzun süreyle ütüleme yapmayın.

Erişilmesi zor bölgeler için direkt buhar uygulaması yapın. Kadife kumaşlardaki parlak görüntüyü korumak için sirkeli suda bekletebilirsiniz.

Exit mobile version