Jakuzi Nasıl Temizlenir?

Evlerde kullanılan klasik banyo sistemlerine alternatif olarak 1920’li yılların başında terapi ve masaj amacıyla jakuzi denilen banyolar icat edilmiş. Elektrik ve motor sistemine sahip lüksün göstergesi jakuziler günümüzde spa kültürünün yayılması ve fiyatlarının daha ulaşılabilir düzeye gelmesiyle daha sık tercih edilen sistemlerden biri oldu.

Jakuziler küvetin içine ya da duş kabinine monte edilen mekanizma ile su çıkış kanallarından su ve basınçlı hava karışımı vererek çalışır. Jet adı verilen su püskürtme çıkışlardan su ve havanın çıkışıyla vücudun belirli noktalarına masaj yaparak kasların rahatlamasını sağlar. Jakuzi içindeki su devir daim prensibiyle suyu alıp tekrar küvet içine verdiği için zamanla su kanallarında, borularda ve pompada vücut kirleri, banyo yağı ve sabun artıkları birikir. Yüzeysel yapılan küvet temizliğinde sadece jetleri (su çıkış noktalarını) temizleyebileceğiniz için yeterli hijyen sağlanamaz. Temizliği yapılmayan jakuziler enfeksiyona ve bir çok bulaşıcı hastalığa neden olabilir.

Jakuzi Nasıl Temizlenir?

Jakuzi elektrik enerjisi ile çalıştığı için standart küvet temizliğine göre çok daha dikkatli olmalısınız.
Temizliğe başlamadan önce mutlaka açma-kapama anahtarının kapalı konumda olduğundan emin olun.
Jakuzinin kullanma kılavuzu varsa talimatları okuyun.
Jakuzinin küvet kısmını temizlemek için banyo deterjanlarından yararlanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta küvetin akrilik mi seramik mi olduğudur. Akrilik küvetler kolayca çizilebileceği için sert deterjanlar kullanılmamalıdır. Seramik küvetler ise çizilmeye daha dayanıklıdır.
Jakuzinin yüzey temizliğini bitirdikten sonra tahliye boruları, jetler ve pompa temizliğine geçebilirsiniz.
Jakuzi temizliği için özel jakuzi temizleme deterjanları satılmaktadır. Ürün üreticisinden temin edebilirsiniz.
Jakuzi deterjanınız yoksa çamaşır suyu ya da sirke de kullanabilirsiniz.
Önce jakuzinin küvetini sıcak suyla doldurun. Üzerine 1 kahve fincanı çamaşır suyu ve biraz sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. Jakuziyi çalıştırarak dezenfeksiyon yapabilirsiniz. Aynı işlemi çamaşır suyu yerine sıcak suya 1 su bardağı sirke ekleyerek de yapabilirsiniz.
Dolaşım tamamlandıktan sonra jakuziyi birkaç kez temiz su ile doldurup çalıştırın. Çamaşır suyu kullandıysanız iyice durulanıncaya kadar su sirkülasyonu yapmanızda fayda var.
Jakuzi temizliğinde sirkülasyon sistemine zarar vermemesi ve tıkanıklığa yol açmaması için sıvı deterjan ve temizleyici kullanmaya dikkat etmelisiniz.
Jakuzinin kısa sürede kirlenmemesi için her banyo sonrası suyu bekletmeden tahliye etmeye ve durulama yapmaya özen göstermelisiniz.

Exit mobile version