iPhone’dan VPN Nasıl Silinir?

Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılması olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN’ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN’ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin internet erişim sansürlerinden ve kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP’ler gibi) da kurtarırlar.

VPN ayarları hem uygulamalar hem de elle profil oluşturulabildiğinden, uygulama ile yapılan VPN’yi iphone’dan silmek için uygulama silinmeli, telefonuna eklenen VPN profil ayarlarını silmek içinde iphone ayarlarından vpn profili silinmelidir. Iphone’lardan VPN nasıl silinir (resimli anlatım) konusunu adım adım açıklamak isteriz.

iPhone’dan VPN Uygulaması Nasıl Silinir?

iPhone ve iPad cihazlarından VPN uygulamasını sildikten sonra VPN ayarları otomatikmen silinecektir. VPN uygulamasının nasıl silineceğini iPhone Uygulaması Silme sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

iPhone’da VPN Profilleri Nasıl Silinir?

1- iPhone ya da iPad cihazınızın ayarlarına gelin. (resim-1)
2- Ayarlara girdikten sonra “Genel” sekmesini bulup giriniz. (resim-1)
3- Burada “VPN” bölümünün altında “Profil” sekmesi olacaktır, giriniz. (resim-2)
4- “Profil” sekmesine girdikten sonra VPN profilleriniz burada gözükecektir. (resim-3)
5- Buradaki VPN profilinin hemen sağında kırmızı tuş ile “Sil” seçeneğine tıklayınız. (resim-3)
6- “Profili Sil” penceresi çıkacaktır, tekrar “Sil” tuşuna tıklayarak VPN profilinizi tamamen silmiş olacaksınız. (resim-3)

Exit mobile version