Instagram’da Yorum Nasıl Silinir?

Son zamanların en popüler sosyal ağ platformlarından biri olan Instagram’ı siz de aktif olarak kullanıyorsanız fotoğraflara ya da videolara yorum yapıyor ya da kendi gönderilerinize yorum alıyorsunuzdur. Kimi zaman yanlış yorum yapmış olup silmek istersiniz. Ya da kendi fotoğraflarınız altına yapılan istenmeyen, spam, reklam yorumları silmek isteyebilirsiniz. Instagram’da fotoğraf veya video altına yapılan ya da yaptığınız yorumları silmek çok kolay.

Instagram’da Yorum Nasıl Silinir?

iOS için:

Başkasının paylaştığı ya da kendi fotoğraf ya da videoya yaptığınız yorumu silmek istediğiniz fotoğraf ya da videoyu açın. Fotoğraf altındaki “Yorum Yap” butonuna tıklayın. Yorumlar sayfası açılacaktır.
Ardından kendi yorumunuzun üzerine gelip parmağınızla sola kaydırın. Yorumun sağ tarafında yanıtla simgesi ve çöp kutusu simgesi belirecek. Çöp kutusu simgesine tıkladığınızda “Bir yorumu spam veya müstehcenlik gerekçesiyle şikayet edebilirsin” uyarısının altında “Sil ve Şikayet Et” ve “Sil” seçeneklerinden “Sil” butonuna bastığınızda yorumunuz silinir.

İnstagram’a yaptığınız yorumları sildiğinizde fotoğraf sahibine bildirim gitmemektedir.

Android için:

Yukarıda anlatıldığı gibi fotoğraf veya videoyu açın. Altındaki “Yorum” simgesine dokunun.
Silmek istediğiniz yoruma dokunun. Ekranda Yorumu Sil veya Yorumu Sil ve Kötüye Kullanımı Şikayet Et seçenekleri çıkacaktır. “Yorumu sil” seçeneğine dokunarak yorumunuzu silebilirsiniz.

Kendi paylaştığınız fotoğraf ya da video altına yapılan istenmeyen yorumları da aynı şekilde silebilirsiniz.
Fotoğrafı açın. iOS’ta; silmek istediğiniz yorumun üstüne gelip parmağınızla sola kaydırın. Sağda çıkan çöp kutusu simgesine tıklayın. Yapılan yorumu şikayet ederek bildirimde bulunmak istiyorsanız “Sil ve Şikayet Et” butonuna dokunun. Android için de Yorum simgesine dokunup silmek istediğiniz yorumu bulun. Yukarıda anlatılan adımları takip edin.

İnstagramda sadece kendi yaptığınız yorumları ya da size yapılan yorumları silebilirsiniz. Yorumları sildiğinizde karşı tarafa bildirim gitmemektedir.

Exit mobile version