Instagram’da Video Görüntüleyenler Nasıl Öğrenilir?

Sosyal medya’da paylaştığımız, izlediğimiz kısaca etkileşim halinde olduğumuz hemen her paylaşım için merak duyuyoruz. Bunlardan biri de Instagram videolarımızı kimler izledi? Kısa süre öncesine kadar Instagram video görüntüleme ve beğeni detaylarını Kasım 2015’ten itibaren kullanıcılara sunmaya başladı. Fakat video izleyenlerin kimler olduğunun bilgisi, henüz Instagram tarafından paylaşılmıyor.

Instagram’da herhangi bir video paylaştığınızda; tıpkı beğeni sayısı gibi görüntüleme sayısı da her bir kişi izlendikçe güncelleniyor. Görüntülemenin sayılması için her bir kullanıcının minimum 3 saniye izlemiş olması gerekiyor.Videonun altında beğeni sayısı yerine kaç kişinin görüntülediği bilgisi yer alıyor.

Bu görüntüleme sayısının üzerine tıkladığınızda üst kısımda sadece görüntüleme rakamı yer alırken, aşağıda videonuzu beğenen kişi sayısı ve bu kişilerin kimler olduğunu görebiliyorsunuz. Anlaşılacağı üzere sadece beğeni yapanların profil listesi görüntüleniyor.

Instagram videolarınızı kimlerin izlediğini görebileceğinizi iddia eden birçok uygulama mevcut. Fakat Instagramın vermediği veriyi onların verebilmesi mümkün değil. Bu tip uygulamaların çoğu hesap hırsızlığı, veri toplama gibi amaçlarla ortaya çıkmaktadır. Bu uygulamalar, bilginiz dışında video izleme, beğeni yapma, takip etme gibi aksiyonlarda kullanılıyor. Bu sebeple uygulama indirirken merakınıza yenik düşmemekte ve dikkatli olmakta fayda var.

Exit mobile version