Instagram Hikaye (Stories) Nasıl Kullanılır?

Bildiğiniz gibi Instagram bizlerin zaten Snapchatten alışkın olduğumuz ”Stories” özelliğini getirdi. Artık kullanıcılar tıpkı Snapchatte olduğu gibi fotoğraf ve videolarını 24 saat boyunca toplu bir hikaye şeklinde paylaşabiliyor.

Bu yeni özelliği kullanabilmeniz için önce Instagramınızı güncellemeniz gerekiyor. AppStore veya Play Store üzerinden son güncellemeye sahip olabilirsiniz.

Adım adım instagram hikayeler (stories) kullanma rehberi

Akışınızda ekranın sol üst köşesinde küçük bir artı ikonu göreceksiniz. Sonrasında fotoğraf ya da video tuşuna tıklayın, hikayenizin ilk kısmını oluşturun. Daha önce çektiğiniz fotoğrafları da hikayenize ekleyebiliyorsunuz. Sanatçı kişiliğinizi konuşturup, video ve fotoğraflarınızı tıpkı Snapchatteki gibi doodle’lar, emojiler, yazılar ve çizimlerle süsleyebilirsiniz. Henüz suratınıza köpek filtresi uygulayamıyorsunuz ancak yakında çeşitli efektlerinde eklenebileceğini düşünüyoruz.

Ana sayfanızda hiçbir değişiklik oluşturmadan hikayeleri ana sayfanın sol üst kısmından görebiliyorsunuz. Takip ettiğiniz kişilerin hikayelerini görebilmek için profil fotoğraflarına tıklayın. Eğer aktif bir hikayeleri varsa, profil fotoğrafları bir gökkuşağı halkasıyla çevrelenecektir. Ancak hesabınız gizliyse hikayeleriniz de gizli kalacak sadece takipçilerinize gösterilecektir. Sağ tarafa tıkladığınızda bir kullanıcının hikayesindeki sonraki fotoğrafa veya videoya geçerken,sol tarafa tıkladığınızda öncekine dönebiliyorsunuz. Sola doğru kaydırma yaptığınızda ise sonraki kişinin hikayesine geçmiş oluyorsunuz. Ayrıca,herhangi bir Instagram profiline girdiğinizde gösterilecek bir hikaye varsa,profil resmi üzerine tıklayıp o kişinin hikayelerini görebiliyorsunuz.

Hikayelerin sıralanması ise Snapchatte olduğu gibi zamana bağlı değil yani en son hikaye en yukarıda gözükmüyor, Instagram algoritmaya göre en yakın olduğunuz kişilerin hikayelerini ön sırada çıkartıyor. Bu yakınlığı da fotoğraflarınızı beğenme miktarınız, birbirinizin fotoğraflarına yorum atma miktarınız gibi ölçütler belirliyor.

Hikayenizde yaptığınız paylaşımları kimlerin izlediğini görebileceksiniz.Ama çok popüler biri değilseniz üzülmeyin, çok az kişi izlese bile bu istatistikler bir tek sizle paylaşılıyor olacak.

Paylaştıklarınızı akrabalarınız, eski sevgiliniz gibi bazı kişilerin görmesini istemiyorsanız başlangıç ayarlarından istediğiniz kişiyi seçerek ondan hikayelerinizi gizleyebilirsiniz.

Günde 350 milyondan fazla snap atılıyor olması, Instagram’ın bu özelliği getirmeye karar vermesinde etkili olmuş olabilir.Yinede bu özellik Snapchat’ın popüleritesini azaltacağa benzemiyor. Zira sosyal medyadan Instagrama Snapchat’i taklit ettiği gerekçesiyle tepkiler büyüyor.

Exit mobile version