Havuz Temizliği Nasıl Yapılır?

Havuzlar özellikle yaz aylarında serinlemek için ideal bir mekandır. Ayrıca fiziksel engeli olan hastaların tedavisinde de havuzlar büyük rol oynar. Havuzların temizliği ve bakım da bu nedenlerden dolayı çok önemlidir; hastalıkların bulaşıcı olabilme durumu havuzlarda çok yüksek olasılıktadır. Yosun tutması, havuzun bakımının yeterince yapılmadığını gösterir; bu nedenle belli zaman dilimlerinde havuzun bakımının uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.

Havuz Temizliği Hakkında Püf Noktalar

  1. Havuz temizliğinde klor ya da ozon gibi çeşitli kimyasallar kullanılabilir. Ancak kullanılması gereken doz iyi bir şekilde ayarlanmalıdır.
  2. Havuzun filtresi düzenli olarak temizlenmelidir, böylrce saç ya da deri kalıntıları suya karışmamış olur. Her gün ters çevrilerek temizlenmelidir, onun dışında haftalık ve aylık periyotlarla kontrolü yapılmalıdır.
  3. pH düşürücü kullanılarak suyun pH değeri ayarlanılır, böylece suyun içindeki virüs ve bakteriler yok olmuş olur. Normal şartlarda havuzun pH değeri 7,2-7,8 arasında olmalıdır.Havuz temizliği nasıl yapılır
  4. Havuzun süzgeciyle havuz üzerindeki yapraklar ve diğer tozlar toparlanılabilir.
  5. pH değeri ayarlandıktan, yosunların temizliği için klor gibi kimyasal kullanıldıktan, filtre temizliği yapıldıktan sonraki işlem, havuzun üç saat boş bırakılmasıdır. Çünkü var olan kimyasalların etkisinin insanlara geçmemesi için en az üç dört saat gerekmektedir. Aksi takdirde çeşitli deri hastalıkları veya göz enfeksiyonları, mantar oluşabilir.

Havuzun kış aylarında kapatılması ancak suyun asla boşaltılmaması da önemli bir husustur. Aksi takdirde havuzun fayanslarında dökülme meydana gelebilir. Havuzun otomatik temizleme sistemi de periyodik bakım için önemli bir rol oynar.

Exit mobile version