Halk Ekmek Bayiliği Açmak – Nasıl Açılır?

Halk ekmek bayiliği, belediyelerin aşırı ve haksız fiyatlandırmanın önüne geçebilmek, kaliteli ve sağlıklı ürünler kullanarak halkın daha ucuz ve güvenilir ekmek ve unlu mamüller tüketebilmesi amacıyla kurmuş olduğu iktisadi teşebbüslerdir. Halk ekmeğe gösterilen ilginin artması nedeniyle Halk Ekmek Bayiliği Açmak tüm girişimcilerin aklına gelen ilk bayilik açma fikridir.

Şehirlerde özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde ekmek tüketimi oldukça fazladır. Her kesimden kişilerin ucuz ve sağlıklı ekmek ihtiyacını karşılayan büfeler kurulduğu ilk günden itibaren rağbet gören işletmeler haline gelmiştir. Belediyelerin; kaliteli, sağlıklı ve hijyenik şartlarda, kendi fabrikalarında üretimini gerçekleştirdiği unlu mamüller şehir içinde açılan halk ekmek büfeleri aracılığıyla satışa sunulmaktadır.

Sistemi oturtulmuş ve karlı işletmeler olması sebebiyle halk ekmek bayiliği açmak girişimciler tarafından oldukça cazip bir iş fırsatı olarak görülmektedir. Kendi işinin sahibi olmak isteyen kişiler tarafından merak edilen halk ekmek bayiliği nasıl açılır sorusunun cevabını detaylarıyla yazımızda bulabilirsiniz.

Halk ekmek bayiliği nasıl açılır?

Halk ekmek bayii açmak için bulunduğunuz ilin ilgili kuruluşuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Örneğin İstanbul için Halk Ekmek A.Ş, Ankara için Ankara Halk Ekmek A.Ş., Bursa için BESAŞ, İzmir için İBB Kent Ekmek gibi kuruluşların fabrika müdürlüklerinin iletişim bilgilerine ulaşarak başvuru şartlarını öğrenebilirsiniz. Başvurular şahsen yapılmalıdır.

Halk Ekmek bayilik şartları nelerdir?

Halk ekmek bayilik şartları belediyelere göre değişiklik göstermektedir. Fakat her belediyenin başvuru sırasında istediği bir takım belgeler mevcuttur. Aşağıda belirtilen belgeleri başvurudan önce temin etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Halk Ekmek büfesi açmak ne kadar?

Belediyelerin şartları değişmekle birlikte; büfe açacak kişinin aylık gelirini gösteren belgenin arz edilmesi de önem taşıyor. Örneğin Ankara ilinde halk ekmek büfesi işletecek kişinin gelirinin 800 TL’nin altında olduğunu belgelemesi gerekiyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından alınacak belge ile bu durum ispatlanıyor.

Ankara’da büfe açacaklardan 400 TL Büfe Kullanım Bedeli alınıyor. Ayrıca her bir kasa için 12 TL ödeme yapılarak sözleşme imzalanıyor. 3 aylık kira bedeli olarak 75 TL ödeme yapılıyor.

Halk ekmek büfesi açmak istediğiniz ilin fabrika müdürlüklerine ulaşarak gerekli bilgileri alabilirsiniz.

İstanbul için:

Büfe İşletmeciliği talebi için en yakın İHE A.Ş. İşletme Müdürlüğü ile iletişim kurulması gerekmektedir. İrtibat Telefonları: Sultangazi Cebeci İşletme Müdürlüğü 0212 476 00 90 / 199 dahili Edirnekapı İşletme Müdürlüğü 0212 635 20 81 / 666 dahili Kartal Cevizli İşletme Müdürlüğü 0216 441 24 30 / 448 dahili

Ankara için:

Macunköy Mah. Anadolu Bulvarı No : 13 Gimat/Ankara Tel : (0 312) 397 33 65-66-67 Faks : (0 312) 397 33 71

Bursa için:
Bursa Ekmek ve Besin Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Adres : Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Bulvarı No:20 BURSA
Telefon : +90 224 444 44 11 Faks : +90 224 243 12 53
E-Posta : besasekmek@besasekmek.com.tr

Exit mobile version