Halı Nasıl Silinir?

Evimizde en çok kullanılan eşyalardan biri de halılardır. En çok kullanılan olduğu için en çok ve çabuk kirlenenler arasında ilk sıradadır. Özellikle açık renk halılar kiri daha çok belli edeceğinden dolayı temizliği daha zordur ya da çok yünlü halılar daha fazla toz kaldırabilir. Hele ki çocuklu bir aile iseniz yapacağınız halı temizliğine daha dikkat etmelisiniz malum yedikleri şeyleri dökebilir, istifra edebilir, koşarken toz kaldırabilir ve daha bir sürü şey.

Halıya yapışan tozlar, oluşan lekeler halıda kötü bir görüntü yaratır. Bu sebepten dolayı halıların düzenli ve rutin bir şekilde temizliği yapılmalıdır. Yoksa oluşan bu kir ve tozlar zamanla mikroba dönüşerek kötü görüntüden ziyade kötü bir koku da yayabilir. Bu da sağlığınız açısından büyük önem taşır.

Özellikle astım ve alerjik durumları olanlar için piyasada ‘anti alerjik halılar’ bulunmaktadır. Detaylı bilgi için internetten araştırabilirsiniz.  Sağlığınız açısından yapmanız gereken bu halı temizliğini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki püf noktaları dikkatlice okuyun.

Halı silerken hangi yöntemleri kullanmalıyım?

Kirli olan halı yüzeyini özellikle leke üzerini orlon bir bez ve beyaz sabunla birlikte silin. Ilık su dolu bir kap içerisine biraz sirke koyup ikinci kez halınızı durulama amaçlı tekrar silin.

Başka bir yöntem de halınızı arap sabunu ile silmek. Arap sabunu köpürme özelliğine sahip olduğu için lekeleri daha iyi çıkartma gücüne sahiptir ve en önemlisi doğaldır.

Halı silerken nelere dikkat etmeliyim?

Exit mobile version