Güve Nasıl Temizlenir?

Güveler yapısal olarak kelebeğe benzeyen bir çok ortamda yaşayabilen haşere türüdür. Görüntüsü kelebeği andırsa da kelebek familyasından değildir. Güveleri kelebekten ayırt etmek ise oldukça kolaydır. Genellikle gece görünürler gündüzleri güvelere rastlamak çok zordur. Güvelerin boyu ortalama 5-6 mm arasında değişir ve renkleri kelebeklere göre oldukça donuktur. Nisan ve mayıs aylarında daha çok görülen güveler sıcak yerleri severler. Güvelerin bir çok çeşidi vardır ve bu çeşitlenme genellikle beslendiği yere göre değişir.

Güve Çeşitleri Nelerdir?

Eğer giysi dolabınızı açtığınızda uçuşan küçük böcekler gördüyseniz sizde bu haşereler yakalanmışsınız demektir. Yapacağınız işlemleri eşyalarınıza zarar veren bu güvelerden kurtulabilirsiniz.

Güve Nasıl Yok Edilir ve Güve Nasıl Temizlenir?

Dolabınızda uçan küçük bir böcek gördüğünüzde bunun güve oluşundan şüphe edebilirsiniz demiştik. Bu nokta da tüm yünlü eşyalarınızı kontrol etmeli küflü kokuyla birlikte delinmiş yada aşırı yıpranmış bir kıyafet gördüğünüzde önlem almalısınız.

Güveden bu yöntemlerle kurtulabildiğiniz gibi alacağınız ufak önlemlerle de güve oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Doğal Yollarla Güve Nasıl Temizlenir

Bu yöntemlerin dışında alternatif olarak alacağınız önlemlerle de güvelerden eşyalarınızı koruyabilirsiniz. Kekik,nane ve lavantayı karıştırıp bir beze sarın ve dolabınıza koyun. Bu koku güveleri rahatsız edecek ve oluşumlarını önleyecektir. Aynı şekilde sedir ağacı yaprağı, sandal ağacı kabuğu da güveleri uzaklaştırmada etkili olacaktır. Aktarlardan temin edebilirsiniz. Kurutulmuş limon kabuklarını da güveleri uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz.

Exit mobile version