Google Chrome Hesabı Nasıl Silinir?

Zamanımızın çoğunu artık internette harcarız. Sohbet etmek, haber okumak, e-posta göndermek, bilgi aramak, oyun oynamak için tarayıcı kullanırız. Ve en hızlı şekilde kullanmak için birçok web tarayıcı bize sunulur. Bunlardan birisi de Google tarafından geliştirilmiş olan Google Chrome’dur. Google Chrome; hız, güvenlik, ve binlerce uygulama ve birçok özelliğiyle günümüzde herkesin kullandığı bir web tarayıcı haline gelmiştir.

Google Chrome’ un bir başka özelliğine de değinirsek, oturum açmadır. Chrome’ da oturum açtığınızda geçmişi, şifrelerinizi, diğer ayarlarınızı Google hesabınıza kaydedebilirsiniz. Hesap açma ve silme hakkında bilgiler vereceğim.

  1. Google Chrome hesabı nasıl açılır ?

Google oturum açma sayfasında hesap oluşturma bağlantısını seçin. Daha sonra karşınıza ` Mevcut bir hesabı eklemek mi yoksa yeni bir hesap oluşturmak mı istersiniz ? ‘ sorusu çıkacaktır. Yeni bir hesabı tıklayarak devam edin. Adınızı ve soyadınızı yazdıktan sonra ileri tuşuna basın ve bir gmail oluşturun, gmail başkaları tarafından daha önce kullanılmışsa öneriler çıkacak istediğinizi seçip devam edin ardından şifre girin, şifrenizin güçlü olabilmesi için rakam, harf ve simgelerden oluşan uzun bir şifre kullanın. Girmiş olduğunuz şifreyi tekrar girerek devam edin , karşınıza Google şifre kurtarma yazısı çıkacak. Şifrenizi dilerseniz e-posta ile dilerseniz de sms ile ayarlayabilirsiniz. İkincil e-posta ve sms kullandığınızda şifrenizi unutmanız halinde bunlardan birini kullanarak tekrar erişim sağlayabilirsiniz. Daha sonra geriye tek bir adım kalıyor o da gizlilik politikasını onaylamak, onaylama işlemini de tamamladıktan sonra artık hesabınız oluşturuldu.

  1. Google Chrome hesabı nasıl silinir ?

Google oturumunuzu açtıktan sonra sağ üst kısımdaki ayarlar simgesini tıklayın. Sonra `Google+ ayarları’ nı seçin hesabınıza giriş yaptıktan sonra `hesap özeti’ bölümünü seçin. Daha sonra açılan sayfanın alt kısmındaki ` Profili sil ve ilişkili Google+ özelliklerini kaldır’ a tıklayın. Ardından ` Google+ içeriğini sil’ seçeneğini tıkladıktan sonra alttaki uyarı kutucuğunu işaretleyin ve ` seçili hizmetleri kaldır’ a tıklayın. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra hesabınız silinecektir.

  1. Hesabınızı sildiğinizde dikkat etmeniz gerekenler :

UYARI : Başka cihazlarda açmış olduğunuz oturumları kapatmayı unutmayın, hesabınız başkaları tarafından ele geçirilebilir. Eğer başka cihazda hesabınızı açık unutursanız yapmanız gerekenler şunlar:

Exit mobile version