Gittigidiyor.com Nasıl Bir Site?

GittiGidiyor.com Nasıl Bir Site?

5 Şubat 2001 yılında açılan Gittigidiyor alıcılarla satıcıları buluşturan bir e-ticaret sitesidir. Türkiye’de internet kullanıcılarına, güvenli ve keyifli bir alışveriş ortamı sunan e-ticaret sitesi, 2001 yılında hem alıcı hem satıcıları koruyan bir ödeme-onay sistemi geliştirdi. Sıfır Risk Sistemi olarak adlandırılan bu sistem ile bugüne kadar 13 milyonun üzerinde sorunsuz satış işlemi gerçekleştirdi. Şimdi bu siteyi 7 adımda inceleyelim..

1. Ürün çeşitliliği

Diğer sitelerde de olduğu gibi A’dan Z’ye birçok ürünü bulabilirsiniz, ve bu ürünlerden size uygun olanları güvenli bir şekilde sipariş verebilirsiniz.

2. Sıfır risk sistemi nedir?

Sıfır risk sayesinde ister yeni ister ikinci el ürünü teslim alır ve görüp onayladıktan sonra satın alırsınız. Böylece risk almadan alışveriş yapmış olursunuz.

Bir para havuzu vardır, ticaret başarı ile tamamlanırsa, para havuzdan satıcıya gider. Eğer istemediğiniz kötü bir ürün gelirse, gönderdiğiniz para havuzda olduğu için satıcıya aktarılmaz.

3. Sıfır risk sisteminin alıcı ve satıcıya faydaları

Alıcıysanız; ödemeniz hemen satıcıya aktarmaz sizden onay gelene kadar güvenli havuz hesabında bekletir. Onay veya iade kararını vermeniz için satıcının ürünü kargoya verdiği tarihten itibaren, 3 iş günü süreniz olur.

Satıcıysanız; alıcı ürüne onay verdikten sonraki ilk iş günü ürün bedeli hesabınıza aktarılır. Ürününüz ve paranız GittiGidiyor güvencesi altında olur.

4. Sitede satış nasıl yapılır?

Ürün satışınızı hazırlarken sizden sırasıyla;

Kargo bilgileri & şehir seçimi alanlarını doldurunuz.

Son olarak ürününüzü çarpıcı hale getiren opsiyonel özellikleri eklendikten sonra listeleme ücretini ödeyerek ürünü listeleyin.

5. Ürün satın alma işlemleri

GittiGidiyor ürün satışı yapmamaktadır. Alınan ürün site tarafından değil, satıcı tarafından size gönderilir. Alma kararı verdiğiniz ürünün açıklamalarını, kargo bilgilerini ve satıcının profil sayfasını inceleyin.

2 çeşit alma seçeneği mevcuttur.

6. Ödeme şekilleri

Kredi kartı / banka kartı, sanal kart, PayPal, BKM Express ve kredi/banka kartlarınızda biriken Bonus ve WorldPuan’lar ile yapabilirsiniz. Bunların dışında ödeme şekilleri ( kapıda ödeme, EFT, havale vb.) GittiGidiyor ’da kullanılmamaktadır.

7. İade işlemleri nasıl yapılır?

Teslim aldığınız ürünü iade etmek için siteden “Sorun bildir” bölümünden iade sebebinizi belirterek iade surecini başlatabilirsiniz ve iade edebilirsiniz. Ürün iadelerinde kargo ücreti satıcıya aittir.  Satıcı ürünü teslim aldığında “iade teslim aldım” onayını verdiğinde ürün bedeli kartınıza iade edilir. İade bilgilerini sisteme girdikten sonra satıcı 3 iş günü içinde teslim onayı vermezse site tarafından satıcıya hatırlatma mesajı gönderilir ve son 24 saatlik süreç başlar. Eğer 24 saat içinde satıcı onay vermezse ürün bedeli kartınıza otomatik iade edilir.

Bonus: Gittigidiyor’dan webmasterlar için satış ortaklığı, affiliate sistemi!

gittigidiyor reklam sistemi nedir
gittigidiyor reklam sistemi nedir

Eğer bir web site sahibiyseniz, reklamlar konusunda hizmet veren şirketleri de bilirsiniz. Gittigidiyor.com, reklamcılık alanında diğer e-ticaret sitelerinden farklı bir sistem geliştirmiştir. Affiliate, yani satış ortaklığı sistemi ile, sitelere reklam vermektedir.

Gittigidiyor, CPC (Tıklama başı kazanç) ortalaması nedir?

Gittigidiyor.com, aff.gittigidiyor.com üzerinden bu hizmeti sunuyor. Tıklama başı ilk etapta 5 kuruş, ardından 15 kuruş gibi bir sistem sunuyor. Hedefleme sistemi ile, daha önce gittigidiyor.com’da spor ürünü aramış kişiye, sitenizdeki Gittigidiyor.com banner’ı, spor ürünü reklamı sunuyor, bu da dönüş oranını yükseltiyor.

Siteyle ilgili, diğer merak ettiğiniz konuları Sıkça Sorulan Sorular merkezi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Exit mobile version