Facebook’ta Arkadaş Nasıl Silinir?

Facebook, gündelik hayatımızın vazgeçilmeyen sosyal medya mecralarının en başında gelmektedir. Yaptığı yeniliklerle ve yatırımlarla ilgiyi sürekli üstünde tutmayı başaran Facebook, çok uzun süre yerini koruyacağa ve en çok kullanılan sosyal ağ olma özelliğini rakiplerine kaptırmayacağa benziyor. Bu derece popüler olan Facebook’ ta bazen istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bunların en başında şüphesiz arkadaş listenizde bulunan kullanıcılardan kaynaklı olan problemler gelmekte. Bazı kullanıcıların paylaşımlarını artık beğenmiyor ya da paylaşımlarınızı daha özele indirerek arkadaş listenizdeki kişi sayısını azaltmak istiyor olabilirsiniz ama en önemlisi de sizinle sürekli facebook virüsü içeren dosyaları paylaşan bir arkadaşınızdan güvenliğiniz için uzak durmak da istiyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda aklınıza facebook’ta arkadaş nasıl silinir sorusu gelebilir.

Bu yazımızda facebook hesabını silme işlemini değil, sadece arkadaş listenizden silmek istediğiniz bu tarz kullanıcıları nasıl sileceğinizi resimli olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Facebook’ta arkadaş nasıl silinir?

  1. İlk olarak arkadaş listesinden çıkarmak istediğiniz kullanıcın profil sayfasını açınız.
  2. Sağ üstte bulunan Arkadaşsınız sekmesinin üstünde ok tuşunun üstüne mouseunuzu(farenizi) getiriniz. (resim 1)
  3. Daha sonra listede çıkan Arkadaşlarımdan Çıkar sekmesine tıklayınız.(resim 2)

Kısa sürede istediğiniz arkadaşınızı Facebook’tan bu yöntemle silebilirsiniz. Arkadaş listesinden çıkardığınız kullanıcıya bu işlem sonunda bildirim gitmeyecektir. Ancak o kişi listenizden çıkarıldığını profilinizi ziyaret ettiği sırada Arkadaş Ekle butonunu gördüğünde anlayacaktır.

Exit mobile version