Facebook Messenger’ da Grup Video Chat Nasıl Yapılır?

En popüler paylaşım sitelerinden biri olan Facebook, Messenger için grup video chat özelliği getirdi.

Facebook’un internet sitesinde, Messenger ürün yöneticisi Stephane Taine tarafından yayınlanan blog yazısında duyurulan bu yeni özellikle, Messenger’ da 6 kişi aynı anda görüntülü konuşma yapabilecek.

Bununla birlikte tam 50 kişi konuşmada yer alabilecek ancak bunlardan 6 tanesi görüntüsünü ekrana verebilecek.

Facebook ‘un açıklamasına göre her ay 245 milyon kullanıcı teke tek video sohbeti gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bu özellik Messenger ‘in en çok istenen özelliğiydi, epey ilgi görmesi bekleniyor. Android ve İos uyumlu Messenger uygulamaları dışında Messenger web ara birimi de destek veriyor. Şaşırtıcı olansa ülke sınırlaması olmadan tüm dünyaya aynı anda hizmete verilecek olması.

 

Messenger Grup Video Chat Özelliği Nasıl Kullanılır?

Facebook Messenger uygulamasını güncelledikten sonra mevcut bir grup sohbetine girin ve ekranın sağ üst köşesindeki video sembolüne tıklayın. Ardından gruptaki tüm üyelere video sohbete girin ve ekranın sağ üst köşesindeki video sembolüne tıklayın. Böylece gruptaki tüm üyelere video sohbetini başlattığınız haberi gelecek ve üylerde tek tıklamayla grup video sohbetine katılabilecek. Video için gruptaki belli kişileri de seçebilirsiniz.

Facebook’un yayınladığı bu ufak tanıtım videosundan özelliği daha yakından inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version